image

Anti-virusbedrijf hekelt websites met Java

woensdag 13 februari 2013, 16:09 door Redactie, 11 reacties

Websites die Java gebruiken, niet te verwarren met JavaScript, moeten beter hun best doen om een alternatief te vinden. Dat stelt het Duitse anti-virusbedrijf Avira, dat tot één van de populairste anti-virusleveranciers ter wereld behoort. Vorige week liet Oracle weten dat het op 19 februari de geplande patchcylcus voor Java alsnog laat doorgaan, ook al verscheen er eerder een noodpatch.

Die noodpatch verhielp 50 beveiligingslekken en verscheen vanwege een zero day-lek dat actief werd gebruikt om Java-gebruikers aan te vallen. De geplande patchcyclus van 19 februari werd daardoor vervroegd.

De update die op 1 februari verscheen bevatte echter niet alle geplande updates, waardoor een tweede patchronde deze maand noodzakelijk is.

Alternatief
Volgens Sorin Mustaca van Avira is dit slechts het begin. "Er zullen nog veel meer bugs volgen." Mustaca stelt dat Oracle duidelijker moet communiceren wanneer het gerapporteerde kwetsbaarheden gaat oplossen.

"Als consument heb je zeker geen Java nodig op je systeem", gaat de virusbestrijder verder. Die hekelt ook de houding van veel webmasters en webontwikkelaars. "Als een website je om Java vraagt hebben ze niet de moeite genomen om een serieus alternatief te vinden."

Reacties (11)
13-02-2013, 17:27 door Anoniem
... zeg ik al jaren; hetzelfde geldt uiteraard voor dat achterlijke Flash gebeuren.
13-02-2013, 20:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-02-2013, 22:50 door Anoniem
Als dit bericht ooit het RTL nieuws haalt ga ik lachen.

http://www.rtl.nl/videotext/ - Java nodig
13-02-2013, 23:41 door Anoniem
Laat ze dan gewoon melden dat ze geen goede oplossing hebben voor hun klanten.
14-02-2013, 07:08 door gogonal
@Krakatau

Heb je misschien een voorbeeld van een site die Java vraagt en waar geen alternatieve oplossing voor is?

Zelf ken ik overigens überhaupt geen sites meer die om Java vragen. (het moet jaren geleden zijn dat ik het voor het laatst tegenkwam)
14-02-2013, 09:09 door Anoniem
Voorbeeld: de links die je kunt aanklikken op http://websdr.org/
Kun je in javascript ook de geluidskaart aansturen en zo'n scrollend grafisch windowtje volschrijven?
14-02-2013, 09:26 door Anoniem

Websites die Java gebruiken, niet te verwarren met JavaScript,

Dit is geschreven voor NRC lezers.

Afgelopen weekend werd er in het zelfbenoemde kwaliteitsblad de NRC een heel katern gewijd aan "kunnen googelen". Ik kwam niet meer bij..

Anno 2013 snapt de burger er nog steeds helemaal niks van. Men zegt altijd dat ze nooit hele volksstammen kunnen misleiden, maar dat is dus klinkklare onzin, want mensen zijn zo onwetend. De cookiewetgeving (en het terug draaien daar van) is ook zo'n mooi voorbeeld.
14-02-2013, 09:55 door Anoniem
@komplot:
Toegegeven, ik heb niet gezocht of er alternatieven zijn, maar ik ben wel eens een java applet tegengekomen waar je op kon inloggen en welke vrevolgens een VPN connectie ging opzetten en een remote desktop sessie ging te starten.
De medewerkers (voornamelijk damens in de zorg van boven middelbare leeftijd) konden op deze manier vanaf hun eigen pc of mac inloggen en thuis werken.

Maar je moet inderdaad wel zoeken naar de toegevoegde waarde van Java-Applets (niet van Java zelf overigens).
14-02-2013, 10:10 door Anoniem
Door komplot: @Krakatau

Heb je misschien een voorbeeld van een site die Java vraagt en waar geen alternatieve oplossing voor is?

Zelf ken ik overigens überhaupt geen sites meer die om Java vragen. (het moet jaren geleden zijn dat ik het voor het laatst tegenkwam)

Chatplaza.nl alleen al is Java instal al nodig om simpel te chatten Dussssssss er zijn nog veel meer sites als je denkt !
14-02-2013, 12:40 door Anoniem
Chatplaza.nl is gewoon nog een site die Java vereist hoor Komplot . anders kan je niet chatten .Dus ja er zijn nog sites zat die java nodig hebben en gebruiken .
14-02-2013, 18:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.