image

Home Depot onderzoekt mogelijke diefstal creditcardgegevens

woensdag 3 september 2014, 10:49 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse doe-het-zelf-keten Home Depot is mogelijk het doelwit van een omvangrijke inbraak op het netwerk geworden waarbij de creditcardgegevens van een onbekend aantal klanten zijn gestolen. Verschillende Amerikaanse banken zouden aanwijzingen hebben die op een nieuwe diefstal van creditcardgegevens wijzen, waarbij Home Depot de bron zou zijn.

Dat laat IT-journalist Brian Krebs weten. De gegevens werden gisteren op fora voor cybercriminelen aangeboden. Volgens sommige banken zouden de gegevens mogelijk al eind april of begin mei van dit jaar zijn gestolen. Home Depot heeft 2200 winkels in de Verenigde Staten en nog eens 287 winkels in Canada, Guam, Mexico en Puerto Rico. In een reactie laat de doe-het-zelf-keten weten dat het inderdaad "ongewone activiteit" heeft gezien en een onderzoek is gestart.

De afgelopen maanden zijn tal van Amerikaanse ketens het doelwit geworden van criminelen die toegang tot de kassasystemen wisten te krijgen die de betalingen verwerken. Door het installeren van malware konden de kaartgegevens worden gekopieerd en gestolen. Onlangs waarschuwde de Amerikaanse Secret Service nog dat de Backoff-malware, die kassasystemen infecteert, meer dan 1.000 Amerikaanse bedrijven heeft besmet.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.