image

Firefox voor Android vereenvoudigt wissen surfgeschiedenis

woensdag 3 september 2014, 16:29 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft naast de desktopversie ook een nieuwe versie van Firefox voor Android gelanceerd, die het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om hun surfgeschiedenis te wissen, zo laat de opensourceontwikkelaar weten. Daarnaast kan er nu tussen verschillende talen worden gewisseld.

"We hebben het nog gemakkelijker voor je gemaakt om van een veilige en private surfervaring te genieten waar jij de controle over hebt. Je kunt nu eenvoudig je geschiedenis aan het einde van de browsingsessie verwijderen", zo laat Mozilla weten. Onderaan het overzicht van bezochte websites staat nu een aparte knop die via één tap de surfgeschiedenis wist.

Een andere nieuwe feature maakt het mogelijk om zonder de browser te verlaten van taal te wisselen, waarbij uit één van de 55 door Android ondersteunde talen kan worden gekozen. De nieuwe versie wordt niet meer ondersteund op smartphones met Android 2.2, dat nog slechts een marktaandeel van 0,7% heeft, en smartphones die een ARMv6 processor gebruiken. Firefox voor Android is via Google Play en de FTP-server van Mozilla te downloaden. De mobiele browser zou inmiddels tussen de 50 miljoen en 100 miljoen keer zijn geïnstalleerd.

Reacties (2)
04-09-2014, 10:29 door Anoniem
Firefox is ook te downloaden via F-Droid: https://f-droid.org/repository/browse/?fdfilter=firefox&fdid=org.mozilla.firefox
05-09-2014, 04:18 door Anoniem
Tja het is maar wat je wissen noemt, Politie kan het ding zo uitlezen, en verder laat je tijdens het surfen ook sporen na net
zoals op je computer.

Bijna iedereen (ook in een gezin) heeft wel een smartphone, dus je kans dat iemand naar jouw surfgedrag gaat kijken
lijkt me dan ook te verwaarlozen. En bezoek je toch wat pornosite's en heb je een vrouw of vriendin dan heb weer geen
eerlijke relatie.

Dus het woord wissen is ook maar een natte neus wat niks voor stelt.
Zelf heb ik geen smartphone omdat privacy niet by desighn is voor de meeste toestellen, m.u.v. de BlackPhone en nog een paar. En zolang Smartphones meer gegevens lekken dan een PC hoef ik er geen.

En als je iets maakt, maak het dan zo dat je geschiedenis echt gewiped wordt, zonder daar weer een App voor te moeten installeren.

Maar goed fabrikanten zitten toch niet op ons te wachten, en die profiles verdienen over onze metadata weer hun centen.

En jammer dat dit de meeste mensen het ook nog geen ruk uitmaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.