image

Headsetfabrikant Jawbone gehackt

donderdag 14 februari 2013, 15:45 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd om bij Bluetooth-headsetfabrikant Jawbone in te breken en de gegevens van een onbeperkt aantal klanten te stelen. Het zou om 'beperkte' klantgegevens van MyTalk-gebruikers gaan. MyTalk is een communicatie-app. Uit voorzorg besloot de fabrikant van alle getroffen klanten de wachtwoorden te resetten. Verdere details blijven achterwege.

"De specifieke details van deze aanval zijn vertrouwelijk. We kunnen delen dat de omvang beperkt was en alle getroffen gebruikers zijn ingelicht", aldus Jawbone via Twitter tegenover een ongeruste klant. Op de website zelf is niets over de hack te vinden.

Aanval
In een forumposting laat Jawbone weten dat de informatie van een beperkt aantal MyTalk-accounts via een 'geïsoleerde aanval' op het systeem was gecompromitteerd. De aanval zou binnen een aantal uren zijn gedetecteerd en daarna geblokkeerd.

Vervolgens werden van alle gecompromitteerde accounts de wachtwoorden gereset. Jawbone zegt geen aanwijzingen te hebben dat de gegevens zijn misbruikt.

Onlangs liet het gehackte beveiligingsbedrijf Bit9 nog weten dat gehackte organisaties meer informatie en details zouden moeten delen, zodat ook andere organisaties zich kunnen beschermen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.