image

Twitter beloont onderzoekers voor bugmeldingen

donderdag 4 september 2014, 09:49 door Redactie, 0 reacties

Twitter heeft zich bij het HackerOne-programma aangesloten en zal beveiligingsonderzoekers en hackers die kwetsbaarheden in de microbloggingdienst vinden voortaan met een geldbedrag belonen. HackerOne werd vorig jaar opgericht, onder andere met geld van Microsoft en Facebook.

Het programma heeft als doel om personen te belonen die bugs in veelgebruikte software ontdekken, zoals OpenSSL, Flash Player, PHP, Apache en Perl. Daarbij vervult HackerOne de coördinatie tussen de bugmelder en de softwareleverancier in kwestie. Ook adviseert HackerOne softwareleveranciers die voor hun eigen software via HackerOne een beloningsprogramma willen starten.

Het programma dat Twitter via HackerOne is gestart geldt voor Twitter.com en de subdomeinen die hieronder vallen, alsmede Twitter voor iOS en Android. Voor het melden van beveiligingsbugs wordt een minimumbedrag van 140 dollar uitgekeerd. Inmiddels zou Twitter 46 bugs via het beloningsprogramma hebben ontvangen. Naast Twitter gebruiken ook andere grote internetdiensten zoals Yahoo, Mail.Ru en CloudFlare HackerOne.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.