image

Testversie Tor Browser ondersteunt Firefox-updater

donderdag 4 september 2014, 14:58 door Redactie, 0 reacties

Vanwege de ernstige lekken die Mozilla deze week in Firefox patchte zijn er ook nieuwe versies van Tor Browser verschenen, waaronder een nieuwe testversie die een aantal belangrijke aanpassingen bevat. Tor Browser bestaat uit Firefox en software om verbinding met het Tor-netwerk te maken.

Via Tor Browser kunnen internetgebruikers eenvoudig hun IP-adres afschermen. Doordat Tor Browser Firefox als basis gebruikt moet er steeds een nieuwe versie van Tor Browser verschijnen als er updates voor Firefox uitkomen. Gebruikers van Tor krijgen dan ook het advies om naar Tor Browser 3.6.5 te upgraden. Dit moet altijd nog door een nieuwe versie van Tor Browser via de website van het Tor Project te downloaden en vervolgens te installeren.

De browser beschikt namelijk niet over een automatische updatefunctie. In Tor Browser 4 lijkt dat deels te gaan veranderen. Een nieuwe testversie die gelijktijdig met de stabiele versie uitkwam is de eerste Tor Browser die de in-browser Firefox-gebaseerde updater inschakelt. Deze optie moet ervoor zorgen dat gebruikers automatisch worden gewaarschuwd als er een nieuwe versie beschikbaar is.

Het is vervolgens mogelijk om de nieuwe versie direct via de gebruikersinterface van de browser te downloaden en te installeren. Zowel de download als installatie moeten echter handmatig worden aangeklikt, het gaat hier dan ook niet om een volledig automatische updater.

Beveiliging

Naast de updatefunctie zijn ook bepaalde beveiligingsmaatregelen weer ingeschakeld, zoals Address space layout randomization (ASLR), Data Execution Prevention (DEP) en Stack Smashing Protection (SSP). Die moeten misbruik van beveiligingslekken moeilijker maken. Als laatste belangrijke aanpassing is ook de werking van de Firefox-extensie NoScript aangepast.

Om het gebruiksgemak voor beginnende Tor-gebruikers te vergroten zorgt de optie "Temporarily allow scripts" ervoor dat alle scripts op de pagina automatisch worden uitgevoerd. Dit moet het makkelijker maken om met Tor te werken, waar het uitvoeren van scripts in de meeste gevallen staat uitgeschakeld. Al deze aanpassingen zijn doorgevoerd in Tor Browser 4.0-alpha-2.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.