image

OpenX advertentiedienst OnRamp stopt na aanval

vrijdag 15 februari 2013, 11:15 door Redactie, 1 reacties

Advertentiesoftwareontwikkelaar OpenX heeft de eigen OnRamp-dienst de nek omgedraaid wegens een inbraak door cybercriminelen. OpenX is een advertentieplatform waarmee websites advertenties kunnen tonen. Voor kleinere websites werd er een gratis gehoste dienst genaamd OpenX OnRamp aangeboden, die op een oudere open source versie van de OpenX software was gebaseerd.

Cybercriminelen wisten op 9 februari toegang tot de dienst te krijgen. Na onderzoek naar de inbraak, recente andere aanvallen op de dienst, en het effect dat dit had op uitgevers en adverteerders, de mogelijkheid van toekomstige aanvallen en het onmogelijk kunnen garanderen van de veiligheid van OnRamp, besloot OpenX de stekker uit de dienst te trekken.

Einde
Daarnaast speelden ook de kosten een rol. "Vanwege de kosten die vereist zijn om de veiligheid van de dienst te beheren, hebben we besloten dat we de OnRamp-dienst niet meer zullen hosten en aanbieden." De software zou regelmatig het doelwit van aanvallen zijn.

Aanvallers kunnen hierdoor kwaadaardige advertenties verspreiden die ongepatchte bezoekers infecteren op de websites waarop ze getoond worden. Dit wordt ook wel malvertising genoemd.

"We betreuren het dat de acties van een beperkt aantal rotte appels ons gedwongen hebben om een dienst te beëindigen die onze gewaardeerde klanten jarenlang kosteloos konden gebruiken",aldus een verklaring van OpenX. Klanten hebben inmiddels weer toegang tot hun gebruikersinterface. Op 22 maart wordt de dienst volledig afgesloten.

Reacties (1)
15-02-2013, 11:51 door grrr
Prima ik kan zeker leven met minder reklame :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.