image

LinkedIn laat gebruikers actieve sessies zien en beëindigen

zaterdag 6 september 2014, 06:57 door Redactie, 1 reacties

LinkedIn heeft een nieuwe beveiligingsmaatregel ingevoerd waardoor gebruikers van de sociale netwerksite in één oogopslag alle apparaten kunnen zien waarvandaan ze zijn ingelogd. Via de "sessiepagina" kunnen gebruikers deze lopende sessies bekijken en indien gewenst die beëindigen.

Volgens Madhu Gupta van LinkedIn kan het bijvoorbeeld voorkomen dat iemand op de computer van een vriend op LinkedIn inlogt en vergeet uit te loggen. De sessie blijft dan bestaan, wat een potentieel risico is. Gebruikers kunnen deze sessie nu sluiten zonder op de betreffende computer, tablet of smartphone uit te loggen.

Accountaanpassingen

Verder gaat LinkedIn gebruikers ook uitgebreider via e-mail inlichten als er accountaanpassingen zijn doorgevoerd, zoals een nieuw wachtwoord. De extra informatie moet gebruikers meer inzicht geven in wanneer en waar het account is aangepast, waaronder de datum en tijd en details over het apparaat waarmee de aanpassingen zijn gemaakt, zoals IP-adres, besturingssysteem, browser en de fysieke locatie.

Reacties (1)
07-09-2014, 12:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.