image

Nieuw-Zeelandse politie kiest voor iPhone en iPad

maandag 18 februari 2013, 09:37 door Redactie, 10 reacties

De Nieuw-Zeelandse politie gaat duizenden agenten van een iPhone en iPad voorzien, nadat de apparatuur van Apple als beste uit de bus kwam. Iets meer dan 6.000 politieagenten krijgen een iPhone, en van die 6.000 krijgen er 3.900 ook nog eens een iPad. De uitrol van de apparatuur gaat zo'n 2,7 miljoen euro kosten en is onderdeel van een miljoenencontract.

Een groot deel van de telecomzaken verschuift de Nieuw-Zeelandse politie van telecomprovider Telecom naar Vodafone. Bij het project is een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid.

Uit de tests die de politie hield bleek dat de smartphone de handigste tool was voor het bellen, versturen van sms-berichten, lezen van e-mail en het benaderen van informatie- en fotodatabases. Grotere apparaten zoals een laptop of tablet waren beter geschikt voor agenten die veel data-entry doen, aldus een reactie politiefunctionaris Stephen Crombie.

Feedback
"Gebaseerd op feedback van agenten, meer dan 100 agenten in vier districten hebben over een periode van 11 maanden smartphones, laptops en tablets getest, kwamen de iPhone en iPad als favoriete apparaten uit de bus", stelt Cromble tegenover NBR.

Hij merkt op dat de aanpak die de politie voor het ontwikkelen van applicaties hanteert betekent dat de politie relatief eenvoudig naar andere apparaten kan overstappen als de technologie verandert.

Reacties (10)
18-02-2013, 09:59 door Anoniem
Erg jammer dat daar ons belastinggeld naartoe gaat.
18-02-2013, 10:21 door User2048
Door Anoniem: Erg jammer dat daar ons belastinggeld naartoe gaat.
Betaal jij dan belasting in Nieuw-Zeeland?
18-02-2013, 10:25 door User2048
Jammer dat er niets vermeld wordt over informatiebeveiliging in verband met de overgang naar iPhone en iPad.
18-02-2013, 10:35 door Anoniem
Door User2048: Jammer dat er niets vermeld wordt over informatiebeveiliging in verband met de overgang naar iPhone en iPad.
Ja, wat ik bijvoorbeeld wel interessant zou vinden: kun je zo'n ding ook zo instellen dat hij niet vanalles cache'd?
We hebben medewerkers die een iPhone hebben en daar een IMAP account op hebben naar de bedrijfs mailserver, maar i.t.t. bij veel PC IMAP programma's kun je zo te zien nergens instellen dat hij geen locale copietjes moet bijhouden van alles wat hij van de server haalt.
Is het niet zo te maken dat hij puur als een terminal werkt en dus niks of weinig locaal opslaat?
18-02-2013, 11:09 door Anoniem
data entry? op een ipad??

SRSLY? ik wordt al spastisch om een url op dat kreng in te typen.
18-02-2013, 11:43 door Preddie
Door User2048:
Door Anoniem: Erg jammer dat daar ons belastinggeld naartoe gaat.
Betaal jij dan belasting in Nieuw-Zeeland?

Vast nog 1 van die mensen die dat we het hier over een plekje in Nederland hebben ;)
18-02-2013, 11:47 door Preddie
Door User2048: Jammer dat er niets vermeld wordt over informatiebeveiliging in verband met de overgang naar iPhone en iPad.

Iphones en ipads zijn in tegenstelling tot android apparaten goed te beheren met een MDM-oplossing. Android telefoons kunnen ook beheerd worden maar zijn lang niet zo ver als apple, omdat de beheer mogelijkheden van android telefoons verdor afhankelijk zijn. Zo kun je een samsung beter beheren dan een HTC..... Het wordt tijd dat dit 1 en dezelfde standaard worden op androids voor dat het bedrijfsleven overspoeld gaat worden met apparatuur van apple waar je over het algemeen in de praktijk net weer iets minder mee kan
18-02-2013, 12:02 door Anoniem
Door Anoniem: Erg jammer dat daar ons belastinggeld naartoe gaat.

Het gaat hier niet om die nieuwbouwwijk in Zeeland, maar om dat land aan de andere kant van de wereld :S
18-02-2013, 19:39 door Anoniem
zullen wel gejailbreaked zijn...... ;)
18-02-2013, 20:00 door Anoniem
Door Anoniem: Erg jammer dat daar ons belastinggeld naartoe gaat.

Afgezien van dat hier niet Nederland betreft: door dit soort beslissingen voelt het afdragen van geld inderdaad als een belasting. Terwijl het eigenlijk meer een contributie zou moeten zijn die je aan onze club (de nationale maatschappij) betaalt. Dat er gekozen wordt voor een behoorlijk gesloten platform waar enkel één commerciële partij achter zit, is in die zin bedenkelijk. Dan moeten de meer open alternatieven toch wel ernstig tekortgeschoten hebben, wil je op deze manier er weer gaatje erbij willen boren in de "clubkas" door je aan Apple vast te knopen...

Helaas denken helaas nog vele ambtenaren dat het allemaal toch niet hun geld (maar meer een soort monopoly-geld, en och, een verschil van enkele miljoenen valt toch niet op in de totale schatkist, dus wie maalt erom?).

Zo ook moet er een andere kijk komen op transparantie. "Openbaar, tenzij..." zou de standaard moeten zijn. Nu proberen nog teveel ambtenaren nog zoveel mogelijk binnenkamers te houden, omdat ze in het openbaren van informatie alleen maar als risico zien om aangesproken te kunnen worden op hun daden en daardoor misschien van hun torentje af zouden kunnen vallen... (en ik wil dan ook echt niet weten wat er al allemaal onder het excuus "bedreiging voor de staatsveiligheid" is achtergehouden, want dat is waarschijnlijk om te janken... zo zou het openbaren van het aantal keren dat een politiekorps accountgegevens opvraagt bij Facebook al de staatsveiligheid bedreigen...)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.