image

"Internetoplichter tilt Nederlandse vrouw voor 200.000 euro"

zondag 7 september 2014, 08:42 door Redactie, 5 reacties

In Nigeria is een 31-jarige man opgepakt die een 72-jarige Nederlandse vrouw via een datingscam voor 200.000 euro zou hebben opgelicht. De man ontmoette zijn slachtoffer op de datingsite Netlog en deed zich voor als een 41-jarige Amerikaan die als kok in Nigeria werkte en een vrouw zocht.

Dat meldt de Nigeriaanse Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) in een persbericht. De man stelde dat hij naar Nederland wilde komen, maar geld nodig had om zijn papieren en reisplannen in orde te maken. De vrouw zou via Money Gram en Western Union geld hebben overgemaakt. De man zou inmiddels hebben bekend dat de vrouw hem het geld opstuurde. Vanaf juni 2012 zou het om bedragen tussen de 800 dollar en 900 dollar gaan.

De vrouw zou uiteindelijk zoveel geld hebben overgemaakt dat haar toegang werd geblokkeerd, aldus de man. Volgens de oplichter zou de vrouw toen tegen hem hebben gezegd dat hij naar Londen moest gaan, zodat ze het geld daar naartoe kon sturen. Uiteindelijk opende man een handelsrekening waar de vrouw het geld naar overmaakte. De man had echter geen plannen om naar Nederland komen, waarop de Nederlandse vrouw uiteindelijk een klacht bij de EFCC indiende, wat tot de arrestatie van de oplichter leidde.

Reacties (5)
07-09-2014, 10:11 door jefdom
hormonen en verstand,slechte combinatie
07-09-2014, 10:53 door Anoniem
Door jefdom: hormonen en verstand,slechte combinatie

Iedereen kan opgelicht worden.
Alleen denken we altijd dat alleen anderen zo dom zijn. En dat maakt mensen nou juist zo kwetsbaar voor oplichting, denken dat je daar te slim voor bent.

En hormonen, ach, wil niet iedereen een beetje liefde en kleur in zijn of haar leven? Is daar zoveel mis mee dan? Misbruik maken van menselijke behoeftes om iemand geld af te troggelen vind ik daarentegen vrij misselijk.

(gek toch, die voorkeur voor de dader. Maar ook wel logisch: WIJ staan natuurlijk niet aan de kant van de sufferds, stel je voor).
07-09-2014, 16:16 door ben987
Door Anoniem:

Iedereen kan opgelicht worden.
Alleen denken we altijd dat alleen anderen zo dom zijn. En dat maakt mensen nou juist zo kwetsbaar voor oplichting, denken dat je daar te slim voor bent.
haha, wat een kul argument, ik heb geen medelijden met mensen die zo nodig liefde moeten zoeken in den vreemde, als het je hier niet lukt, waarom dan wel in den vreemde ? het enige wat je zou kunnen vinden is niet iemands liefde maar iemand die op zoek is naar een beter bestaan, dat is geen liefde (ik wil niet beweren dat mijn theorie 100% waar is, er zullen best uitzonderingen zijn).

als je voor jouw zelf nou de simpele regel stelt dat je NOOIT geld overmaakt naar iets of iemand die je nog nooit in real life gezien hebt (nee, heb het niet over belastingdienst of nutsvoorzieningen), dan sluit je m.i. al 99.9999% van de oplichters uit.

blijft over; een aankoop bij een nieuwe webshop die je op zou kunnen lichten of de bankrekening wordt leeg getrokken.
en op deze 2 punten kan je ook flink wat preventief huiswerk doen om het te voorkomen.

En hormonen, ach, wil niet iedereen een beetje liefde en kleur in zijn of haar leven? Is daar zoveel mis mee dan?
niks mis mee, maar moet je dan ook zo dom worden ?

Misbruik maken van menselijke behoeftes om iemand geld af te troggelen vind ik daarentegen vrij misselijk.
mee eens.
07-09-2014, 18:22 door Anoniem
Hoe kunnen mensen zo dom zijn om in een fake datingoproep te stinken.
Maar ja oudere mensen zijn zich vaak niet van het kwaad op het internet bewust,dat is heel jammer.
Hopelijk krijgen ouderen als ze een cursus volgen over het gebruik van het internet ook uitleg,en de gevaren die er bij schuil gaan uitgelegd.
Hopelijk leren ze ook tijdens die cursus dat te begrijpen.
07-09-2014, 20:13 door Eric-Jan H te D
72jaar! Oud, eenzaam, kwetsbaar en niet op de hoogte van de kwade kanten van het net.

Ik zou er voor waken om dat gelijk dom te noemen. Maar 2 ton is wel heeeel veel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.