image

25 malware-exemplaren voor Mac OS X in eerste helft 2014

maandag 8 september 2014, 12:31 door Redactie, 1 reacties

In de eerste helft van dit jaar zijn er 25 nieuwe malware-exemplaren voor Mac OS X ontdekt, een afname ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het nog om 33 exemplaren ging. Dertien van de varianten zijn afkomstig van vijf nieuwe malware-families.

Dat stelt het Finse anti-virusbedrijf F-Secure in het halfjaarrapport (PDF). Sommige malware-exemplaren werden gebruikt in gerichte aanvallen tegen organisaties en bedrijven. Andere malware richtte zich op bitcoin-gebruikers, alsmede Tibetanen en Oeigoeren. De Oeigoeren zijn een Turks volk uit de Chinese autonome regio Sinkiang.

Naast de Mac-malware werd er ook één malware-exemplaar voor gejailbreakte iPhones ontdekt. De malware probeert op besmette toestellen het AppleID en bijbehorende wachtwoord te stelen. Voor het Android-platform werden 294 nieuwe malware-families en varianten ontdekt, een kleine stijging ten opzichte van de 277 dreigingen die in de eerste helft van 2013 werden gevonden.

Reacties (1)
09-09-2014, 17:25 door Anoniem
25 malware-exemplaren voor Mac OS X in eerste helft 2014
Help!?
Het is maar hoe je het bekijkt en verwoordt

Slechts 5 nieuwe malware families :

* Staatsmalware & politieke targeted attacks
- Mask : cyber espionage, Spaanse origine?
- Clientsnow & Laoshu : vermoede Chinese overheidsmalware tegen politiek activisten, oa. tibet

* Alledaagse criminele malware
- Cointhief en Coinstealer : mocht je een bit en een coin hebben kan je het kwijtraken met deze malware. Enige medewerking vereist.

Varieert men een beetje met aanbieden van de malware in verschillende pakketjes, kom je uit op het 'schrikbarende' getal 25.

Heb jij geen mening, geen ongewenste genen, geen bit-geld maar wel een Mac?
Dan is er 'niets aan de hand' want zijn er 0 malware exemplaren bijgekomen die het op jou en je bookje voorzien hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.