image

Anti-botnetdienst helpt besmette ISP-abonnees

dinsdag 19 februari 2013, 16:07 door Redactie, 1 reacties

Om internetproviders te helpen bij abonnees en klanten die onderdeel van een botnet zijn, heeft het Finse anti-virusbedrijf F-Secure een nieuwe dienst gelanceerd. Antibot is netwerkgebaseerde verwijdertool die zowel Windows-, Mac- als Android-platformen kan ontsmetten. Gebruikers worden door een eenvoudig proces heengeleid om hun machines schoon te maken.

Hierdoor zouden ISP-abonnees niet meer de helpdesk van de provider hoeven te bellen. Uit onderzoek zou blijkt dat tussen de 6% en 20% van de internetgebruikers geen virusscanner gebruikt. Deze groep gebruikers loopt een verhoogd risico op een infectie en zijn een probleem voor internetproviders die een schoon netwerk willen.

Helpdesk
Internetproviders zouden de overlast van botnets aan den lijve ondervinden. Het aantal telefoontjes naar de helpdesk neemt toe als abonnees met trage verbindingen of andere problemen te maken krijgen die aan een besmetting zijn toe te schrijven, stelt F-Secure.

Daarnaast zouden besmette computers die spam versturen of DDoS-aanvallen uitvoeren het netwerk voor iedereen belasten. Door middel van Antibot zouden zowel het aantal gesprekken naar de helpdesk als de belasting op het netwerk afnemen.

Reacties (1)
19-02-2013, 22:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.