image

Salesforce waarschuwt klanten voor Trojaans paard

dinsdag 9 september 2014, 10:15 door Redactie, 0 reacties

Leverancier van bedrijfssoftware Salesforce waarschuwt gebruikers voor een Trojaans paard dat inloggegevens voor Salesforce.com probeert te stelen. Het gaat om de Dyre Trojan, ook bekend als Dyreza. De malware is ontwikkeld om gegevens voor internetbankieren te stelen en hiermee te frauderen.

De Dyre Trojan, die zich via links in e-mails verspreidt, zou het nu ook op gebruikers van Salesforce hebben voorzien, zo laat het bedrijf weten. Hoewel er nog geen aanwijzingen zijn dat klanten ook daadwerkelijk zijn getroffen is er toch een waarschuwing afgegeven. Klanten krijgen het advies om te controleren dat hun virusscanner de Dyre Trojan kan detecteren. In het geval klanten toch zijn getroffen moeten ze contact met Salesforce opnemen.

Het is niet de eerste keer dat Salesforce-gebruikers het doelwit van malware zijn. Begin dit jaar werd er een variant van de Zeus Trojan ontdekt die ook inloggegevens voor Salesforce.com onderschepte en vervolgens allerlei handelingen op de website uitvoerde. De reden is onbekend, maar mogelijk probeerde de malware klantgegevens van het aangevallen bedrijf te stelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.