image

Nederlandse phishingbende voor rechtbank in Haarlem

dinsdag 9 september 2014, 11:05 door Redactie, 0 reacties

Een bende die internetgebruikers via phishing oplichtte en zich ook aan fraude en witwassen zou hebben schuldig gemaakt staat vandaag voor de rechter in Haarlem. Het gaat in totaal om 24 verdachten. Volgens het Openbaar Ministerie werd de bende door een 32-jarige man uit Purmerend geleid.

De man zou door een 36-jarige man uit Zaanstad zijn ondersteund. In totaal zou de bende in 2008 en 2009 ongeveer 800.000 euro hebben buitgemaakt. De top van de organisatie stuurde ronselaars aan, die katvangers probeerden te werven. Deze katvangers moesten hun bankrekeningen ter beschikking stellen, zodat het gestolen geld hiernaar toe kon worden overgemaakt en opgenomen. Ook zouden de katvangers bedrijven hebben opgericht, om vervolgens de bankpassen af te staan nadat er een rekening was geopend.

Volgens het OM zijn in het onderzoek naar de organisatie ruim 40 personen in beeld geweest. De zaak tegen een deel van hen is inmiddels geseponeerd of afgedaan met een boete. De 32-jarige hoofdverdachte moet op 22 september voor de rechter verschijnen. Voor de zaak zijn in totaal 11 zittingsdagen uitgetrokken, zo meldt het AD.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.