image

Meldingen over fraude met betaalpassen verdubbeld

dinsdag 9 september 2014, 13:13 door Redactie, 1 reacties

In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal meldingen over fraude met betaalpassen dat bij Meld Misdaad Anoniem binnenkwam verdubbeld. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die vandaag werden gepubliceerd. Van januari tot en met juni werd er 139 meldingen gedaan van fraude met betaalpassen.

Een stijging van 111% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens Meld Misdaad Anoniem is de stijging te verklaren door de toenemende aandacht voor zogenaamde babbeltrucs in de opsporingsprogramma’s en andere media. Bij babbeltrucs proberen criminelen via een smoes voornamelijk bij ouderen hun pincode en pinpas af te troggelen. De meeste meldingen kwamen in de eerste helft van 2014 binnen over hennepkwekerijen en hardddrugs.

Reacties (1)
10-09-2014, 01:06 door ben987
tja, als ik zie hoe er nog steeds door 9 van de 10 gepind wordt bij de kassa zonder het intoetsen fatsoenlijk af te schermen.
en dat zijn niet alleen oude mensen die zich zo dom gedragen, ik zie het ook veel bij jongere mensen.
voorheen waarschuwde ik de mensen nog wel eens maar heb het inmiddels opgegeven, soms kreeg ik zelfs een boze blik en de opmerking waar ik mij mee bemoeide, het is water naar de zee dragen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.