image

Beveiligingsupdate Adobe Reader verzet wegens testproblemen

dinsdag 9 september 2014, 14:50 door Redactie, 2 reacties

Adobe zal vanavond geen beveiligingsupdate voor kritieke lekken in Adobe Reader en Acrobat uitbrengen zoals oorspronkelijk de bedoeling was. De softwareleverancier zegt dat de update in de week van 15 september zal uitkomen. Reden voor het uitstel zijn problemen die tijdens regressietests ontdekt werden.

Verdere details worden echter niet gegeven. Adobe had de lekken die het vanavond zou verhelpen als kritiek bestempeld, wat inhoudt dat een aanvaller kwaadaardige code op de computer kan uitvoeren als de gebruiker een kwaadaardig PDF-bestand opent of dit automatisch via de browser wordt geopend. Zodra de updates beschikbaar zouden zijn moesten gebruikers die binnen 72 uur installeren, aldus het advies van Adobe.

Reacties (2)
09-09-2014, 22:12 door Anoniem
Ik begin een beetje genoeg te krijgen van Adobe .Is er een goed alternatief voor adobe reader en kun je adobe reader en een andere reader tegelijk op je pc hebben en instellen als je een vd twee wil gebruiken? Mischien handig om in zo'n situatie als nu (een lekke adobe reader) een alternatief te kunnen gebruiken.En hoe stel je in welke reader je wil gebruiken? Ik neem aan dat pfd bestanden automatisch met een daartoe geinstalleerde en als standaard reader ingestelde readerworden geopend?
10-09-2014, 08:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ik begin een beetje genoeg te krijgen van Adobe .Is er een goed alternatief voor adobe reader en kun je adobe reader en een andere reader tegelijk op je pc hebben en instellen als je een vd twee wil gebruiken? Mischien handig om in zo'n situatie als nu (een lekke adobe reader) een alternatief te kunnen gebruiken.En hoe stel je in welke reader je wil gebruiken? Ik neem aan dat pfd bestanden automatisch met een daartoe geinstalleerde en als standaard reader ingestelde readerworden geopend?
Foxit reader is een mooi alternatief als je alleen een reader nodig hebt. Let wel dat sommige applicaties alleen met adobe reader gebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld je elektronische belasting aangifte.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.