image

Consumentenbond vindt G Data beste virusscanner

woensdag 20 februari 2013, 11:24 door Redactie, 10 reacties

De Consumentenbond heeft het pakket van G Data tot de beste beveiligingssoftware van 2013 uitgeroepen. In totaal werden 18 beveiligingspakketten met elkaar vergeleken. G Data InternetSecurity 2013 haalde met 6,9 de hoogste totaalscore en wist voor het derde jaar als winnaar uit de bus te komen. ESET (Beste koop), Kaspersky en F-Secure volgen nipt met elk een score van 6,6.

Van de 18 geteste producten waren er 5 gratis virusscanners. De beste presterende gratis virusscanner is Avast! Free, dat op een tiende plek eindigt. Net voor Avira, dat een elfde verovert. AVG, Microsoft Security Essentials en Zone Alarm staande respectievelijk op een 15e, 16e en 18e plek.

De 17e plek wordt door de betaalde internet security suite van Panda Security ingenomen, wat dan ook de slechtst presterende commerciële anti-virusleverancier is.

Verstand
De Consumentenbond noemt de de slechte score van Security Essentials 'opmerkelijk' en merkt op dat alleen anti-virus niet voldoende is. "De teleurstellende prestatie van Microsoft Security Essentials in deze test met Windows 7 laat eens te meer zien dat u beter op uw gezond verstand kunt vertrouwen dan op de virusscanner."

Reacties (10)
20-02-2013, 12:00 door Hans_US
Ik moet nu weer denken aan "Schoenmaker blijf bij je leest". Een van de redenen waarom ik geen lid meer ben van de CB is vergelijkingen uitgevoerd door (mijn inziens) de verkeerde mensen. Een TV met de beste eigenschappen kreeg een 3e rating omdat de verpakking moeilijk open ging. Dus waarom dan ook virusscanners testen als je dat niet je focus gebied is?
20-02-2013, 12:24 door Anoniem
De beste - dat bestaat niet. Het is verkoperspraat. Je hebt altijd te maken een hele reeks eigenschappen die niet altijd voor alle situaties in gelijke mate relevant zijn. Je kunt dus beter waarderen met plus- en minreeksen en de weging overlaten aan de gebruiker. Maar dat is dan de beste? Dat hangt ervan af.
20-02-2013, 12:41 door LightFrame
De Consumentenbond noemt de de slechte score van Security Essentials 'opmerkelijk'

Dat is toch al heel erg lang bekend....
20-02-2013, 13:19 door Anoniem
De Consumentenbond is (tegenwoordig) een commerciële organisatie, ... MET commerciële belangen; nuf said.
20-02-2013, 14:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-02-2013, 15:24 door Rubbertje
Wat houdt 'best presterende' in?

Pakket A
Bescherming: 3
Gebruikersvriendelijkheid: 10
Totale score: 13

Pakket B
Bescherming: 9
Gebruikersvriendelijkheid: 2
Totale score: 11

Conclusie consumentenbond: Pakket A is de beste.

Mijn conclusie: Pakket B is de beste.
20-02-2013, 19:39 door Anoniem
De consumentenbond kan niet zelf een anti-virus test uitvoeren. Daar hebben ze de expertise en materiaal niet voor. Dus dat kopen ze in, direct bij een test instituut of bij een andere consumentenorganisatie die het op zijn beurt weer heeft van een test instituut. Wat overblijft om te testen zijn zaken als gebruiksvriendelijkheid.

Daar treedt dus de vervorming op. De tester "ziet" vooral de gebruiksvriendelijkheid, vertrouwt op de eigen waarneming en let veel minder op detectieprestaties, want dat heeft hij niet zelf vastgesteld.
21-02-2013, 02:09 door Hans_US
Door Bastos: Wat houdt 'best presterende' in?
.....
.

Precies mijn punt. Vroeger stond de berekening er niet bij en dus kon je niet nagaan wat de puntenverdeling was en dus waarom een produkt als het beste eruit kwam. Nu (of toen ik nog lid was) staan de punten er wel bij maar hoeveel leden doen wel hun eigen berekening ipv alleen naar het certificaat BESTE UIT DE TEST kijken (Schapen gedrag)?
21-02-2013, 14:11 door Anoniem
Door Bastos: Wat houdt 'best presterende' in?

Pakket A
Bescherming: 3
Gebruikersvriendelijkheid: 10
Totale score: 13

Pakket B
Bescherming: 9
Gebruikersvriendelijkheid: 2
Totale score: 11

Conclusie consumentenbond: Pakket A is de beste.

Mijn conclusie: Pakket B is de beste.

Even gecheckt: G Data is ook in die test weldegelijk het pakket met de hoogste score qua bescherming.
19-09-2014, 15:58 door Anoniem
Ik heb G-Data TotalProtection en het blokkeert elk iets op de computer dat verdacht is! Zelfs internet sites blokkeert ie als ie een virus opmerkt. Je kunt je USB beveiligen met een wachtwoord en dat is een groot extratje. Hij heeft 2 zogenoemde 'Engine's" en kan dus beter presteren in het vinden van virussen. Ook is het makkelijk te gebruiken. Ik vindt g-data te gek!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.