image

Kunstenaar annuleert exhibitie van gestolen naaktfoto's

woensdag 10 september 2014, 14:42 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse kunstenaar heeft na woedende reacties op internet besloten om de exhibitie te annuleren waar hij naaktfoto's wilde laten zien die onlangs van verschillende Hollywoodsterren en andere beroemdheden waren gestolen. De afbeeldingen zouden op levensgrote canvasdoeken worden geprint.

De exhibitie, die de naam "No Delete" droeg, zou naast de recent onthulde gestolen naaktfoto's ook zeven jaar aan andere afbeeldingen van beroemdheden in kwetsbare en private momenten laten zien. Het ging om afbeeldingen die via Google te vinden waren. Vanwege verschillende online petities hebben zowel de kunstenaar als kunstgalerij voor een andere invulling gekozen, waarbij de kunstenaar nu heeft besloten zijn eigen naakte "selfies" te tonen.

"Mensen identificeerden zich veel meer met de slachtofferrol van Jennifer Lawrence en Kate Upton dan ik had verwacht", aldus de kunstenaar die zichzelf XVALA noemt. Het incident zou niet meer over een schending van de privacy gaan, maar over misbruik van vrouwen. Door zichzelf te fotograferen hoopt de kunstenaar weer de focus op de privacy van het individu te richten. De exhibitie is vanaf 30 oktober in Sint Petersburg Florida te zien.

Reacties (1)
11-09-2014, 14:12 door johanw
Het was wel goede reclame voor z'n expositie, misschien levert het nog wat extra bezoekers op ontdanks deze draai.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.