image

Tool ontsleutelt door TorrentLocker versleutelde bestanden

donderdag 11 september 2014, 11:22 door Redactie, 0 reacties

Er is een gratis tool op internet verschenen waarmee slachtoffers van de TorrentLocker-ransomware de bestanden die door de ransomware zijn versleuteld zonder te betalen kunnen terugkrijgen. TorrentLocker is een vorm van ransomware die allerlei bestanden op de computer voor losgeld versleutelt.

Gebruikers moeten, net als bij veel andere ransomware, een bepaald bedrag betalen als ze hun bestanden terug willen krijgen. Onderzoekers ontdekten echter dat de maker van de ransomware bij de gebruikte encryptie een fout heeft gemaakt, waardoor het mogelijk is om de encryptiesleutel te achterhalen en zo alle bestanden te ontsleutelen. De enige voorwaarde is wel dat één van de versleutelde bestanden groter dan 2MB is en het slachtoffer het originele onversleutelde bestand ook nog heeft.

Hoewel de analyse van de encryptieblunder online was verschenen was er nog geen tool voor slachtoffers beschikbaar. Een programmeur genaamd Nathan heeft op het forum van Bleeping Computer nu een gratis programma gepresenteerd genaamd TorrentUnlocker waarmee versleutelde bestanden eenvoudig kunnen worden ontsleuteld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.