Privacy - Wat niemand over je mag weten

IP adres lid facebookpagina

04-07-2014, 22:35 door Teuntje, 17 reacties
Laatst bijgewerkt: 04-07-2014, 22:37
Omdat ik ergens in een ander draadje iets las als 'waarom toch altijd die IP adressen?', durf ik mijn vraag bijna niet meer te stellen. Maar ik probeer het toch. Ik zal het hoe en waarom van mijn vraag achterwege laten.

Is het mogelijk als beheerder van een Facebookpagina (in dit geval een besloten groep) het IP van een van de leden te achterhalen? En zo ja, hoe?

En daaraan gekoppeld: kun je als beheerder sowieso meer gegevens van een Facebookaccount zien als dit een lid is van een pagina die jij beheert, dan als van bijvoorbeeld een Facebook-vriend?

Dank alvast.
Reacties (17)
05-07-2014, 00:55 door Anoniem
Hallo Teuntje,

Ik zou mij niet kunnen voorstellen waarom die "gevoelige" informatie voor een beheerder van een facebook pagina zichtbaar zou zijn en ook heb ik dit nog niet gezien dat die functie er is voor beheerders van zo'n pagina.
05-07-2014, 11:03 door Anoniem
Security en fakeboek gaan niet samen, vandaar ook de overweldigende respons...

Berichten op fakeboek krijgen wel een IP mee, maar niet dat van de zender. Het gebruikte IP is van de fakeboek-server, daar schiet je dus niets mee op... Als je die info perse wil hebben zul je bij fakeboek moeten solliciteren.
Ook andere gebruikers krijgen deze info niet te zien, niet zozeer vanwege 'veiligheid' maar vooral omdat fakeboek geld kan verdienen met die informatie, ze zouden dus wel gek zijn om die vrij te geven.

Hetzelfde geldt voor alle andere (a)social media; JIJ bent de dienst / het product.
06-07-2014, 15:18 door Vicktor
Heb je erbij stilgestaan dat FB heel veel op mobiele apparaten wordt gebruikt? Degene die nu zijn account checkt terwijl hij/zij bij McDonalds een hamburger eet, verstuurt een half uur later in de trein een berichtje en verwijdert weer een uur later in een eetcafe of bij een vriend(in) thuis iemand uit zijn vriendenlijst (jij misschien?) Overal wifi, en overal een ander IP adres. Ik heb ook een smartphone en ik denk dat ik op 1 dag wel meer dan 100 verschillende IP adressen heb gehad, ook vanwege het feit dat ik voor mijn werk door heel NL rondrij. Daar kan ook zo'n beheerder niet veel mee, als hij die IP adressen al kan zien.
06-07-2014, 19:53 door Anoniem
Ik zal het hoe en waarom van mijn vraag achterwege laten.

Is het mogelijk als beheerder van een Facebookpagina (in dit geval een besloten groep) het IP van een van de leden te achterhalen? En zo ja, hoe?

Het weglaten van het hoe en waarom bij een dergelijke vraag wekt geen vertrouwen in mogelijke goede bedoelingen van de vragensteller,
eerder het omgekeerde.

Daarnaast onbreekt een posting historie en neigt een dergelijke vraag vooralsnog sterk in de volgende categorieen te vallen ; bios password kwijt, computer password kwijt hoe kan ik in een computer, telefoon password vergeten hoe kom ik erin, telefoonnummer achterhalen, en ga zo maar door.

"Do we do hack passwords on request?"
No !

"Do we facilitate techniques for detectives or possible stalkers?
No !

Overweging,
zet het eerdere gebrek aan durf maar een stapje verder om in directe en effectieve durf door je werkelijke vragen direct te stellen aan betrokkene op fb zelf.

Mocht er sprake zijn van misbruik of omgekeerde stalking dan zijn er andere wegen om dat te ergens te melden en dat verder te laten uitzoeken in plaats van zelf de .. te gaan uithangen.

Groetjes Karlaatje
of Kees
07-07-2014, 15:52 door Anoniem
Nee.
07-07-2014, 17:07 door Preddie
het adres dat je zocht is:

127.48.72.185

Succes Teun !
07-07-2014, 17:20 door Anoniem
<sarcasme>

"Is het mogelijk als beheerder van een Facebookpagina (in dit geval een besloten groep) het IP van een van de leden te achterhalen? En zo ja, hoe?"

Ja natuurlijk, vraag de gebruiker gewoon wat zijn IP adres is.

</sarcasme>
07-07-2014, 17:23 door Vandy
Je kunt in je Failbook-groep vast externe inhoud inladen, bijvoorbeeld een web bug of iets anders van een eigen server waarmee je inzichtelijk kunt maken wie die bug laadt.
07-07-2014, 18:42 door [Account Verwijderd]
Volgens mij als je betaald aan facebook en een goede reden hebt om die ip adres te achterhalen, dan zul je die wel krijgen. Want geld bij facebook, daar draait het ook allemaal om. Verwacht ook maar niet dat je met 50 euro voldoende hebt, ze willen miljoenen tot wanneer ze een ip adres vrijgeven.
08-07-2014, 13:12 door Anoniem
"Volgens mij als je betaald aan facebook en een goede reden hebt om die ip adres te achterhalen, dan zul je die wel krijgen. "

Volgens mij niet. Je bent immers geen opsporingsdienst met een gerechtelijk bevel.

"Want geld bij facebook, daar draait het ook allemaal om. Verwacht ook maar niet dat je met 50 euro voldoende hebt, ze willen miljoenen tot wanneer ze een ip adres vrijgeven."

Al heb je een miljoen euro, dergelijke informatie zullen ze je niet verstrekken.
11-09-2014, 12:15 door radeloos
Door Teuntje: Omdat ik ergens in een ander draadje iets las als 'waarom toch altijd die IP adressen?', durf ik mijn vraag bijna niet meer te stellen. Maar ik probeer het toch. Ik zal het hoe en waarom van mijn vraag achterwege laten.

Is het mogelijk als beheerder van een Facebookpagina (in dit geval een besloten groep) het IP van een van de leden te achterhalen? En zo ja, hoe?

En daaraan gekoppeld: kun je als beheerder sowieso meer gegevens van een Facebookaccount zien als dit een lid is van een pagina die jij beheert, dan als van bijvoorbeeld een Facebook-vriend?

Dank alvast.
Door Predjuh: het adres dat je zocht is:

127.48.72.185

Succes Teun !
11-09-2014, 12:20 door radeloos
Ik zit met een soort gelijk probleem. Ik heb een verliefde aanbidder op FB en maakt mij helemaal gek.Heb ook geen idee wie hij is. Hij heeft mij zelfs een mail gestuurd op mijn privé mail. Ik weet zijn ip nu maar hij werk via webmail en kom nu dus geen stap verder!
11-09-2014, 13:32 door Security Scene Team - Bijgewerkt: 11-09-2014, 13:33
nee dit kan niet, simpel weg omdat dit informatie is die bij geen enkele facebook gebruiker bekend hoeft te zijn. maar dr zijn wel degelijk mogelijkheden. Alsje bijvoorbeeld een link deelt die een script achter zicht draagt dat ervoor zorgt dat het IP adres naar jou email word gezonden zodra erop is geklikt. er zijn websites die jou deze optie biedden. maar ik zie het nu er niet van in om nou een aantal links te delen die dit mogelijk maken. Wat benje ermee van plan? we zijn hier geen blackhat trainers. ik heb serieuze vraag tekens bij deze vraag.....
11-09-2014, 17:35 door Anoniem
Door radeloos: Ik zit met een soort gelijk probleem. Ik heb een verliefde aanbidder op FB en maakt mij helemaal gek.Heb ook geen idee wie hij is. Hij heeft mij zelfs een mail gestuurd op mijn privé mail. Ik weet zijn ip nu maar hij werk via webmail en kom nu dus geen stap verder!

1) Ip-adressen zijn niet het je van het op dit gebied, de reden van de vraag 'Waarom toch altijd die ip-adressen?'

2) Gewoon blokkeren die hap, en als het in de richting van stalking gaat schakel je gewoon de politie in
04-03-2015, 21:48 door Anoniem
Op windows opdrachtprompt gebruik en dan invoeren; ping www.facebook.com je krijgt een IP invoeren in ip-lookup.net en je bent done.
05-03-2015, 09:21 door [Account Verwijderd]
Holy *necro* .. En dan heb je nog niet eens de vraag goed gelezen... En dan is je antwoord daarbovenop ook nog eens totaal onzinnig.
06-03-2015, 00:41 door Anoniem
Er is een manier:

Stuur al jouw "leden" stuk voor stuk een privébericht met een link naar een webserver die jij in beheer hebt. Maak een PHP pagina waarin je een uniek ID logt: Bijvoorbeeld: Pietje stuur je deze link: www.jouwserver.nl/gratis.php?id=1267 met de tekst: Hee Piet! controleer deze link eens even... of zoiets. id=1267 staat voor "Piet", Marietje heeft het nummer: 5673.

Wat je dus doet is "phishing", oftewel: hengelen, vissen.

Zodra iemand op de link klinkt, verlaat hij/zij facebook en komt op jouw pagina. Aan de hand van jouw server logs kun je het IP adres zien van de persoon die op deze unieke URL heeft geklikt. Elke URL moet dan wel uniek zijn. En je moet een eigen servertje/webpagina hebben.

Maar je kunt altijd iemand achterhalen. Okee, stel je hebt het IP adres... wat wil je er mee doen? Misschien is dat wel de meest belangrijke vraag.

In elk geval, succes!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.