image

Google dicht 22 lekken in Chrome 25

vrijdag 22 februari 2013, 10:45 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van Chrome verschenen waarin Google 22 beveiligingslekken heeft verholpen. 9 kwetsbaarheden vielen in de 'High' categorie, waardoor een aanvaller vertrouwelijke gegevens van andere websites kan lezen of aanpassen. Acht lekken werden als 'Medium' bestempeld. In deze gevallen kan een aanvaller beperkte informatie achterhalen, zoals eerder bezochte websites.

De impact van de vijf resterende kwetsbaarheden werd als 'Low' aangemerkt. Hierdoor kan een aanvaller tijdelijke controle over onbelangrijke browserfeatures krijgen of de browser laten vastlopen.

Eén externe onderzoek kreeg voor het rapporteren van drie kwetsbaarheden 2.000 dollar van Google. De lekken van twee andere onderzoekers werden respectievelijk met 500 en 1.000 dollar beloond.

Opmaaktaal
Daarnaast werd er ook een 'High' kwetsbaarheid in Chrome verholpen door het uitschakelen van MathML. Mathematical Markup Language (MathML) is een "wiskundige opmaaktaal" die wordt gebruikt voor het weergeven van wiskundige symbolen en formules in webdocumenten.

Volgens Google is de MathML implementatie van WebKit, wat de motor van Google Chrome is, nog niet klaar voor het grote publiek. Zodra de beveiligingsproblemen zijn verholpen zal Google de taal weer inschakelen. Updaten naar Chrome 25 gebeurt geheel automatisch.

Reacties (1)
22-02-2013, 15:55 door Anoniem
Het is toch aardig op weg de beste browser te worden hoor !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.