image

Op 61% bedrijfsnetwerken draait P2P-software

vrijdag 22 februari 2013, 13:39 door Redactie, 2 reacties

Het downloaden van bestanden via P2P-software zoals BitTorrent blijkt bij veel bedrijven voor te komen, ook al wordt de software meestal met thuisgebruik en consumenten geassocieerd. Beveiligingsbedrijf Check Point analyseerde het netwerkverkeer van meer dan 600 bedrijven en trof bij 61% peer-to-peer (P2P) applicaties aan voor het uitwisselen van bestanden.

BitTorrent is met 40% de populairste P2P-applicatie die werd aangetroffen, gevolgd door eMule en SoulSeek. Met name in Azië wordt P2P-software veel gebruikt. In deze regio werd het bij 72% van de bedrijven aangetroffen. In Europa en het Midden-Oosten gaat het om 55% van de bedrijven.

Risico
Check Point waarschuwt voor het risico dat P2P-applicaties introduceren. Aanvallers gebruiken het voor de verspreiding van malware. Daarnaast kunnen gebruikers mappen delen waar gevoelige bestanden in staan.

Een ander probleem is dat organisaties aansprakelijk gehouden kunnen worden voor auteursrechtelijk beschermd en illegaal materiaal dat werknemers downloaden.

Reacties (2)
22-02-2013, 22:55 door noordzee
Skype is ook P2P software, alleen bij Checkpoint niet. Dan had het artikel een nog schrewendere kop kunnen hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.