image

Gehackt screeningsbedrijf verliest overheidscontract VS

vrijdag 12 september 2014, 10:25 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans bedrijf dat personeel voor de Amerikaanse overheid screent heeft een overheidscontract verloren nadat bekend was geworden dat aanvallers toegang tot het bedrijfsnetwerk hadden gekregen en daar de gegevens van vermoedelijk 25.000 ambtenaren wisten te stelen.

De inbraak op het netwerk van US Investigations Services (USIS) werd begin augustus al door het bedrijf gemeld, maar er werd niet vermeld of en wat voor gegevens er waren gestolen. Bronnen lieten vervolgen tegenover Reuters weten dat het vermoedelijk om de gegevens van 25.000 ambtenaren ging. Getroffen werknemers werden per brief ingelicht dat hun Social Security nummers, onderwijsgegevens en strafblad, geboortedata alsmede informatie over partners en andere kennissen en vrienden, waaronder hun namen en adresgegevens, in handen van de aanvallers terecht waren gekomen.

Het Amerikaanse Office of Personnel Management (OPM), een onafhankelijk agentschap van de Amerikaanse overheid dat overheidspersoneel rekruteert, heeft nu besloten om het contract met USIS niet te verlengen. Het OPM ziet toe op de uitvoering van screenings voor de meeste overheidsdiensten. De maatregel geldt alleen voor het contract met het OPM. Andere overheidsdiensten kunnen nog wel gebruik maken van de diensten van het screeningsbedrijf. USIS laat in een verklaring weten dat het de beslissing betreurt, zo meldt ABC News.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.