image

Facebook ontkent beschuldigingen privacyonderzoeker

vrijdag 12 september 2014, 11:26 door Redactie, 2 reacties

Facebook ontkent de beschuldigingen van privacyonderzoeker Jonathan Zdziarski dat Facebook Messenger alles kan "zien" wat gebruikers doen. De onderzoeker analyseerde de software en ontdekte naar eigen zeggen allerlei "spyware-achtige" code. Hij adviseerde dan ook om de app te verwijderen.

"Deze beschuldigingen zijn volledig ongegrond. Privacy is de kern van Facebook's Messenger, en net als iedere ontwikkelaar analyseren wij trends in het gebruik om de apps beter, sneller en efficiënter te maken. Bijvoorbeeld over het 'tikgedrag'; toen we merkten dat mensen de 'Like' stickers vaak gebruikten hebben we de app zo aangepast dat mensen deze Like-stickers sneller en met minder 'taps' konden versturen", zo laat Facebook in een verklaring aan Security.NL weten.

Zdziarski laat zelf via Twitter weten dat journalisten veel te ver met zijn tweets zijn gegaan. "Ik zal mijn samenvatting over Messenger nogmaals herhalen, aangezien de media die negeerden en in plaats daarvan speculeerden. Ik heb een aantal uren naar Messenger gekeken en dingen gevonden die me niet lekker zaten. Als je er geen problemen mee hebt, blijf het dan vooral gebruiken."

De onderzoeker stelde echter ook dat Facebook Messenger weet wanneer de gebruiker slaapt, wakker is en thuis is en riep vervolgens via een tweet op om Messenger te verwijderen. Deze tweet heeft Zdziarski echter verwijderd.

Reacties (2)
12-09-2014, 13:26 door kangoo909
Privacy is de kern van Facebook's Messenger

Privacy schending of Privacy bescherming? ;-)
12-09-2014, 15:06 door spatieman
bijde xD
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.