image

Dropbox: meeste overheidsverzoeken voorzien van zwijgbevel

vrijdag 12 september 2014, 16:48 door Redactie, 13 reacties

De meeste overheidsverzoeken om gegevens van gebruikers die Dropbox ontvangt zijn ook voorzien van een zwijgbevel, waarin staat dat het gebruikers niet mag informeren. In niet alle gevallen is hier echter een juridische grondslag voor, zo laat de cloudopslagdienst in een nieuw transparantierapport weten.

In de eerste zes maanden van dit jaar ontving Dropbox 268 verzoeken om gebruikersgegevens van opsporingsdiensten en tussen de 0 en 249 nationale veiligheidsverzoeken. De Amerikaanse wetgeving verbiedt Dropbox om het exacte aantal nationale veiligheidsverzoeken te vermelden. Van de 268 verzoeken van opsporingsdiensten waren er 37 van buiten de VS afkomstig. De verzoeken hadden op 282 accounts betrekking. In 103 van de 268 verzoeken werd er ook informatie overhandigd.

Dropbox merkt verder op dat opsporingsdiensten regelmatig vragen om de verzoeken geheim te houden, zelfs als ze hiervoor geen juridische basis hebben. Dit soort zwijgbevelen zat bij 80% van de dagvaardingen die Dropbox ontving. "Het is ons beleid om gebruikers over dit soort verzoeken om hun informatie te waarschuwen, dus vechten we terug in de gevallen waar een opsporingsdienst zonder juridische basis een zwijgbevel geeft", zegt Bart Volkmer van Dropbox.

Reacties (13)
12-09-2014, 16:59 door Anoniem
Ik wil geen cloud gebruiken,dit omdat ik liever gewoon mijn privacy wil houden,The cloud vertrouw ik voor geen mate.
12-09-2014, 17:51 door Anoniem
De enige cloud die ik gebruik is op een server van mezelf die op een locatie van mezelf staat .
En alles encrypted .
12-09-2014, 18:28 door Anoniem
Ik snap het nog steeds niet...
Zet de data lokaal. Dan heb ik het hele probleem niet. Wat is nou toch het nut van iets als 'dropbox'?
12-09-2014, 19:17 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Ik wil geen cloud gebruiken,dit omdat ik liever gewoon mijn privacy wil houden,The cloud vertrouw ik voor geen mate.
Vertrouw je de Cloud niet of jezelf.

Beetje flauw van me, want ik ben het met de strekking van je opmerking eens.
13-09-2014, 08:38 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap het nog steeds niet...
Zet de data lokaal. Dan heb ik het hele probleem niet. Wat is nou toch het nut van iets als 'dropbox'?
Uitwisseling / backup?
13-09-2014, 08:41 door Anoniem
Ik heb een hele grote externe harddisk, uiteraard los van het WWW.
13-09-2014, 11:23 door spatieman
als ik snel een file wil delen, is dropbox handig, je moet er inderdaad geen gevoelige dingen in zetten, immers, je kan je zelf hard naaien.
13-09-2014, 12:02 door Anoniem
En als je dan zo wantrouwend bent, waarom vertrouw je dan wel de schijnveiligheid van lokale opslag. Hoe weet je dat daar niet standaard back-doors in zitten, zodat een instantie als het echt moet, bij je data kan? En als je de formuleringen hierboven zo leest, is het aannemelijk dat jullie niet in staat zijn, lokale security, zelf goed in te richten.
En dan de vraag, wat is het nut van dropbox? Van welke planeet wordt die gesteld? Het nut van dropbox is overduidelijk. Op al je computers, laptops, devices vanaf iedere lokatie toegang tot je bestanden. Daarnaast functioneert het uitstekend als backup.
Prutsende gebruikers die al hun data kwijt zijn omdat ze het alleen lokaal hebben. Dat issue is heel veel vaker voorgekomen dan mogelijke vertrouwelijkheidsproblemen in de cloud.
13-09-2014, 12:03 door Anoniem
Overigens gebruik ik Onedrive, 2 accounts met 1TB cloudopslag. Prima backup en overal kan ik bij mijn files.
13-09-2014, 22:36 door Anoniem
Zo, net ff lekker mn account gedelete
Dag dropbox
zorg minder
15-09-2014, 12:13 door Anoniem
Door Anoniem: Ik snap het nog steeds niet...
Zet de data lokaal. Dan heb ik het hele probleem niet. Wat is nou toch het nut van iets als 'dropbox'?

De inlichtingendiensten zijn tegenwoordig heel blij met mensen als jij. Ze merken dat Dropbox, Google, Microsoft e.d. steeds minder genegen zijn om mee te werken. Het verkrijgen van informatie uit dergelijke organisaties wordt bijna onmogelijk. Ik heb gehoord dat een club standaard alle verzoeken initieel afwijst. Als dat verzoek opnieuw ingediend wordt, weten ze dat ook de aanvragende organisatie er tijd in wil steken en niet alleen de providers aan het werk zet "omdat het zo gemakkelijk is".

Nu mensen weer veel meer zelf thuis opslaan, is het veel eenvoudiger om daar even een kopie van te trekken of de router dat te laten doen. Veel grote providers controleren ook het uitgaand verkeer van de router naar onverwachte adressen. Iets dat bij een simpele ADSL- of kabelrouter niet mogelijk is. Ik heb het nog niet operationeel, maar mijn configuratie thuis biedt wel de mogelijkheid om op die link een monitor te zetten.

Glasvezelaansluiting -> switch met spanpoort -> Microtik router

Peter
15-09-2014, 19:35 door Anoniem
zwijgrecht
doofpot
en ik weet er nog wel 10 tallen

wat is eigelijk democratisch ?

als ik niet weet dat een inbreker een inbreker is ?!?!?!?!?

^^

hou lees jij de wet als bedrijf de wet ?ik meestel hoe ik het wil lezen en deels kan onderbouwen ^^

bv : ssl verplicht ?
17-09-2014, 12:33 door Anoniem
Mijn nieuwe Windows 8.1 PC IS de cloud. Best handig overigens, dat ik m'n IE-favorieten nu altijd en overal bij me heb. Maar goed; van enige privacy is absoluut geen sprake meer. Op dit moment heb ik niets te verbergen. Onze regering bestaat nu immers uit mensen zoals U en ik. Wanneer het dubbeltje echter "op de andere zijde valt," wordt IS hier de baas, of (een toekomstige opvolger van) de heer Poetin. Vanaf dat moment vervang ik mijn PC's door postduiven. Deze diertjes passen overigens bijzonder goed in de wereld van IS...
Teneinde wraakacties van Nederlandse IS-fans te voorkomen, blijf ik deze keer ook maar eens anoniem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.