image

IE-gebruiker krijgt waarschuwing voor nieuwe plug-in-blokkades

zaterdag 13 september 2014, 17:07 door Redactie, 0 reacties

Microsoft zal gebruikers van Internet Explorer minimaal een maand van tevoren waarschuwen als er opnieuw oude browserplug-ins zullen worden geblokkeerd, zoals sinds deze week het geval is met Java. Dat heeft Microsoft tijdens een webcast over de beveiligingsupdates van afgelopen dinsdag laten weten.

Door oude browserplug-ins te blokkeren hoopt Microsoft IE-gebruikers tegen malware te beschermen. De maatregel geldt nu alleen voor oude versies van de Java browserplug-in, maar Microsoft heeft eerder al laten weten dat het ook andere oude plug-ins wil gaan blokkeren, waarbij het minimaal een maand van tevoren dit aan gebruikers laat weten. Via een aparte lijst zullen de verouderde plug-ins worden bijgehouden en deze lijst zal ook regelmatig worden bijgewerkt.

In het geval gebruikers op een website komen die een verouderde plug-in aanroept verschijnt er een waarschuwing dat de plug-in is geblokkeerd omdat die verouderd is. Gebruikers kunnen er vervolgens voor kiezen om de plug-in te updaten of de waarschuwing te negeren en de verouderde plug-in toch te laten laden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.