image

Online bijbel verspreidt malware

maandag 25 februari 2013, 10:32 door Redactie, 8 reacties

Aanvallers hebben de online bijbelwebsite Bible.org gebruikt voor het verspreiden van een niet zo blijde boodschap. De website biedt een online versie van de bijbel, inclusief verschillende vertalingen. Aanvallers plaatsten begin vorige week malware op de site. "De eigenaar was ingelicht, maar had niet de middelen of vaardigheden om de website op te schonen", aldus Johannes Ullrich van het ISC.

Het aangebrachte JavaScript verwijst naar een website waarop een exploit voor Adobe Reader draait. Het gaat hier om een exploit voor een beveiligingslek dat al in 2010 door Adobe werd gepatcht. Een andere PDF die wordt gebruikt kon niet door Wepawet worden geanalyseerd, merkt Ullrich op.

Reacties (8)
25-02-2013, 11:18 door Victor69
De bijbel ansich is toch Malware? *LOL*
25-02-2013, 11:51 door SPlid
Victor , iedereen heeft het recht om te geloven wat hij/zij wil, lijkt me in een security form niet nodig om dat soort 'semi' grappige opmerkingen te maken .
25-02-2013, 12:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-02-2013, 12:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-02-2013, 13:07 door Anoniem
Ik ben het er mee eens dat er andere fora zijn voor dit soort uitingen. Eigenlijk had de redactie dit bericht, als mogelijk kwetsend, moeten verwijderen. Desalnietemin moet ik zeggen dat het daarop volgend commentaar ook niet erg constructief is.

Peter ik denk dat je jezelf enigszins schuldig maakt aan dezelde onzin. De bijbel is zo vaak overgeschreven en vertaald dat per de stelling van Peter niemand er meer een mening over mag hebben, want in zijn oorspronkelijke, en waarschijnlijk bedoelde, vorm bestaat deze niet meer. En dan heb ik niet eens over de stukken die simpelweg verwijderd zijn.

Wat ik eigenlijk erger vind is dat de situatie geduld wordt. Ik begrijp dat de eigenaar de middelen en kennis niet heeft om het op te lossen, maar de site zou eigenlijk, op zijn minst tijdelijk, uit de lucht gehaald moeten worden. Mischien dat er lezers zijn die de eigenaar tips kunnen geven.
25-02-2013, 13:46 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 13:07 uur:
Eigenlijk had de redactie dit bericht, als mogelijk kwetsend, moeten verwijderen.
De reactie van Victor69, bedoel je?
Die reactie van Victor69 was kinderachtig en flauw en dom, maar een aanduiding als kwetsend vind ik véél te ver gaan.
Laat staan het verwijderen van een dergelijke reactie door de redactie.
Er wordt op Security.nl door enkelen af en toe véél valser en vuiler dingen neergezet, en daarbij zie ik nooit reacties die zeggen dat de redactie zoiets moet verwijderen.
Vervelend flauwe reacties betreffende religie mogen niet anders behandeld worden dan andere vervelende reacties.
Je kunt de poster er op wijzen dat je zijn/haar reactie niet waardeert. Vind je een reactie in strijd met fatsoenlijke omgangsvormen of regels, dan kun je de redactie daarop attent maken via "Reactie niet OK". Ik vind dat in dit geval echter niet van toepassing.
De reactie van Victor69 was kinderachtig en flauw, meer niet.
25-02-2013, 13:56 door Anoniem
Sorry Spiff, ja die bedoelde ik. Ik schreef echter 'mogelijk' kwetsend.

En ja, ik lees vaker van dit soort opmerking hier, en dat vind ik jammer, en draagt wmb niet bij aan het verspreiden van onze eigen gospel (pun intended), informatie beveiliging. Daarom stelde ik de redactionele rol voor.
26-02-2013, 11:38 door SirDice
"De eigenaar was ingelicht, maar had niet de middelen of vaardigheden om de website op te schonen", aldus Johannes Ullrich van het ISC.
Het is gebruikelijk om in die kringen de andere wang toe te keren. M.a.w. ze hebben de backup server ook maar laten infecteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.