image

Amerikaanse hacker "Weev" verlaat Verenigde Staten

maandag 15 september 2014, 11:19 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse hacker Andrew "Weev" Auernheimer die begin dit jaar vrijkwam heeft de Verenigde Staten verlaten en is naar een land gegaan dat geen uitleveringsverdrag met de VS heeft, zo laat hij via Twitter weten. Auernheimer toonde in 2010 een beveiligingslek bij internetprovider AT&T aan.

Begin 2011 werd hij door de autoriteiten opgepakt. Ruim anderhalf jaar later werd hij schuldig bevonden aan identiteitsfraude en het zonder toestemming verkrijgen van toegang tot een computer. Vorig jaar maart veroordeelde de rechter hem tot een boete van 73.000 dollar en 41 maanden gevangenisstraf. Deze veroordeling werd in april van dit jaar in hoger beroep vernietigd.

Vanwege zijn onterechte gevangenisstraf stuurde Weev de Amerikaanse autoriteiten een rekening van 28.000 Bitcoins. Naar welk land Weev is vertrokken laat hij niet weten, maar hij heeft enige tijd op het vliegveld van Moskou gezeten, zo blijkt uit een eerdere tweet.

Reacties (2)
15-09-2014, 12:49 door Anoniem
Rusland,China,N-Korea,Cuba,Iran,Venezuela hebben naar mijn weten geen uitleveringsverdrag met de VS. Het zijn dan ook geen vrienden van de VS. Deze landen zullen graag van deze hacker zijn diensten gebruik willen maken,is het niet offensief (hacken van Amerikaanse en andere westerse computersystemen),dan wel defensief,hij kan de veiligheid van hun computersysystemen testen op zwakheden.
17-09-2014, 00:10 door Anoniem
Mja , iedereen daar met een beetje normen en waarden zou zijn goede voorbeeld moeten volgen .
Het is een land dat precies hetzelfde doet als waar ze hun vijanden van beschuldigen alleen een paar treden hoger en op een geniepige achterbakse manier .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.