image

Sogeti gaat weer Nederlandse bedrijven 'social engineeren'

maandag 25 februari 2013, 12:25 door Redactie, 4 reacties

IT-bedrijf Sogeti organiseert net als vorig jaar weer een wedstrijd organiseren om de Top 100 Nederlandse bedrijven te social engineeren. De challenge, die tijdens de de Hack in the Box conferentie in Amsterdam plaatsvindt, daagt spelers uit om hun social engineering vaardigheden aan te spreken door feiten te achterhalen uit telefoongesprekken met Nederlandse bedrijven.

De wedstrijd is een kopie van de Social Engineering Contest die tijdens de Defcon conferentie in Amerika wordt georganiseerd. Bij de editie van vorig jaar werd Sogeti tijdens de eigen wedstrijd zelf succesvol gesocial engineered.

Spelregels
Tijdens de competitie verdienen Social Engineers punten voor informatie die ze bij de aangevallen bedrijven weten te ontfutselen. Daarbij gelden verschillende spelregels om 'juridische gevolgen' en diskwalificatie te voorkomen..

Zo mogen deelnemers hun bevindingen niet met de media delen en vindt het telefoongesprek van de social engineer in een aparte conferentiekamer plaats. Met een vertraging wordt dit vervolgens naar een andere conferentiekamer doorgestuurd waar het publiek aanwezig is.

Op deze manier wordt gevoelige informatie gefilterd. Daarnaast wordt alle verzamelde informatie geanonimiseerd.

Reacties (4)
25-02-2013, 14:07 door Anoniem
Ik ben benieuwd hoe goed het personeel van Sogeti dit keer op social engineering getraind/voorbereid is.
25-02-2013, 16:40 door softwaregeek
Security.nl moet zijn gramatica beter 'organiseren' "IT-bedrijf Sogeti organiseert zal net als vorig jaar weer een wedstrijd organiseren............."
25-02-2013, 21:49 door Anoniem
Andere managers inzetten. Die wel afspraken nakomen bijvoorbeeld.
26-02-2013, 03:13 door Hans_US
Hopelijk gaan ze ook een paar ministers (Donner!) social engineeren - hopelijk wordt dan eea een stuk duidelijker voor hen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.