image

Facebook wil weten waarom gebruikers advertenties verbergen

maandag 15 september 2014, 14:33 door Redactie, 8 reacties

Om ervoor te zorgen dat Facebookgebruikers meer relevante advertenties krijgen zal Facebook voortaan aan gebruikers vragen waarom ze advertenties in hun News Feed verbergen. "Al jaren geven we mensen de mogelijkheid om een advertentie te verbergen, zodat ze die niet meer in hun News Feed zien. We hebben ook naar deze verborgen advertenties gekeken en ze als signaal gebruikt dat andere mensen op Facebook die advertentie misschien ook niet wilden zien", zegt Facbook productmanager Max Eulenstein.

Facebook gaat nu een stap verder door gebruikers voortaan te vragen waarom ze verborgen advertenties niet willen zien en dat als signaal te gebruiken om de advertentie wel of niet aan andere mensen te tonen. Daarnaast zal er meer aandacht worden besteed aan de feedback van mensen die normaal geen advertenties verbergen. Als ze dat wel doen wordt dit als een sterker signaal beschouwd.

"We hebben geleerd dat de reden dat iemand een advertentie verbergt net zo belangrijk kan zijn als het verbergen zelf. Als iemand een advertentie niet wil zien omdat die niet relevant is weten we dat we geen goed werk hebben geleverd en we beter moeten doen", aldus Eulenstein. Daarom vraagt Facebook wat de reden is dat mensen advertenties verbergen, bijvoorbeeld omdat die niet relevant, ongepast of beledigend of spam is.

Bij het testen van de update zag Facebook dat gebruikers die zelden advertenties verbergen door deze verandering 30% minder advertenties verborgen. Volgens Eulenstein zullen adverteerders geen verandering zien in de manier waarop hun advertenties op Facebook presteren. De update zou vooral bedoeld zijn voor advertenties waarover wordt geklaagd en moet ervoor zorgen dat er meer relevante advertenties worden getoond.

Reacties (8)
15-09-2014, 15:52 door Anoniem
Failbook, geen enkele advertentie is relevant! Waar blijft de digitale Nee Nee sticker? Geen advertenties en geen trackers! Vraag net als Spotify 10 euro per maand om gebruik te maken van jullie dienst maar dan zonder advertenties te tonen en maak desnoods een aparte site waar je alle advertenties uit de wereld kan terugvinden, hoef je ook niet iedereen te trac(k)en op alle sites die iedereen bezoekt, het gaat jullie namelijk geen moer aan welke websites iedereen bezoekt.
15-09-2014, 16:34 door Anoniem
Wat een domme vraag van fb.

1. Geen behoefte aan advertenties
2. Geen zin in virusjes.
15-09-2014, 16:36 door Anoniem
Mijn redenatie: ik zit er niet op te wachten, het vertraagd ook nog het laden van de website en kan in het ergste geval ook nog misbruikt zijn voor malware doeleinden.

Doe er uw voordeel mee Facebook!
15-09-2014, 17:10 door Anoniem
Gewoon Ghostery (Freeware) aanschaffen en alle trackers worden automatisch geweigerd.
www.ghostery.com.
15-09-2014, 19:17 door Anoniem
dit kan nog eens de genade klap worden.
ik vind toch meerdere dingen verdacht van fb

ik log altijdd uit als ik naar andere websites ga dit geld ook voor g0ogle

sommige bedrijven willen leven op informatie

ps : moet je geen toestemming vragen voor cookies ?
amc.nl heeft als standaard cookies aan staan wat je kan uitzetten ( dat is een goede dan is de info al binnen )

volgens mij is dit verboden toch ?
15-09-2014, 19:30 door mcb
Wat dacht je van onnodig verbruik van je databundel.
Zeker voor diegenen die een smaller bundel hebben.
15-09-2014, 19:59 door spatieman
wat de 2e anoniem schrijft.
en MCB.
oh, en veel ADDS lurken behoorlijk CPU power.
17-09-2014, 11:49 door Rubbertje - Bijgewerkt: 13-11-2014, 16:25
Ik heb geen last van advertenties meer sinds ik Addblock Plus gebruik. Een aanrader!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.