Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Stage lopen

25-02-2013, 15:22 door Anoniem, 5 reacties
Hey allemaal bedankt voor het lezen van deze post.
Nu had ik een vraag waar ik het antwoord waarschijnlijk al op weet.
Maar zou het toch met zekerheid willen weten.

Nu ben ik dit jaar begonnen met een opleiding voor ICT-Beheerder en moet nu stage gaan lopen bij een bedrijf.
En nu vraag ik me af of het mogelijk zou zijn om stage te lopen bij beveiliging bedrijven en ook al is het bij een service balie of wat dan ook lijkt het me erg leuk.

Dus ik hoop dat jullie lezer van het security.nl forum hier enige kennis hebben over wat daar wel en niet in mogelijk zou kunnen zijn.

Alvast bedankt voor alle antwoorden!
Reacties (5)
25-02-2013, 16:48 door Anoniem
Hallo,

Als je graag een ict beheerder stage wilt lopen met een security focus kun je denk ik het beste zoeken naar PDO stage plaatsen. Uit ervaring weet ik dat ze niet makkelijk te vinden maar dat is mijn inziens de snelste manier.

Succes.
26-02-2013, 06:12 door WesleySmalls
Als je pas begonnen bent met de opleiding en dit je eerste stage is zal ik er persoonlijk niet te ver achter zoeken waar stage te lopen. Bedrijven zijn nogal terughoudend erin, ze gaan echt niet iemand die vrij weinig verstand van iets heeft aan hun soluties, systemen laten zitten.

Zeker in de huidige situatie kan je maar beter blij zijn met wat je krijgt, een stuk minder bedrijven nemen nog werkelijk stagaires aan.

Of je nou achter de servicedesk zit bij een gewoon bedrijf, of bij een security bedrijf, het maakt vrij weinig uit, veel meer dan de standaardvragen stellen en als het te lang duurt doorzetten naar experts doe je niet, bij een securitybedrijf of bij een normaal bedrijf.

Persoonlijk denk ik dat je er meer aan hebt om in een gewoon bedrijf te werken, dus niet gespecialiseerd, het toont aan hoe de situatie in de echte wereld is, ipv een idiale situatie. Ik denk dat je, met name in je eerste stage met weinig kennis, er beter aan doet in een gewoon bedrijf ervaring opdoet, ipv dat je je blind kijkt in een omgeving wat in het echt vrijwel zelden het geval is.

Je hebt dan voor de volgende stage goede werkervaring opgedaan en in de "echte wereld" de situatie mee kunnen maken, en kun je je mogelijk dan op dat moment specialiseren.

De IT is een grote wereld, en met name als je net begint erin heb je meer voor jezelf een idee hoe het is, zonder enige werkelijke kennis, kortom een idee dat jij hebt over wat het inhoud enzo, dat is waarschijnlijk niet waar en geeft een vertekend beeld. Haal het idee van "ik wil security" uit je hoofd, en leer de omgeving echt kennen, Ik weet niet hoe lang je opleiding duurt, maar het is verstandiger om later echt een richting te keizen, als je van alles wat hebt meegemaakt, en je kennis in ICT een stuk breder is. Pas dan lijkt het mij een goede keuze om echt de keus te maken
26-02-2013, 08:18 door Anoniem
hbo of mbo ik denk dat dat nog wel wat uit kan maken.
26-02-2013, 11:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-02-2013, 13:06 door S.lenders
ICT-beheerder is MBO zover ik weet, Wat ik me afvraag is wat voor taken verwacht je te kunnen / mogen doen?
Ik weet uit ervaring dat het ontzettend moeilijk zal zijn voor een 1e jaar student MBO om security werkzaamheden te verrichten.

Ik zelf heb MBO gedaan ben nu bezig met mijn afstuderen aan de opleiding Network Infrastructure Design & Security. Mijn opleiding gaat over security maar zelfs mij vertrouwen ze niet. Dan verwacht ik dat dit met een MBO'er niet veel anders gaat worden.

Stagiaires maken nu eenmaal fouten en in veel security onderdelen is dit vrijwel iets wat vermeden moet worden. Volgende punt is dan natuurlijk welk deel van security spreken we over, want security heeft ook zijn vele kanten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.