image

Onderzoek: jongeren beschermen privacy vaker dan ouderen

maandag 15 september 2014, 16:19 door Redactie, 6 reacties

Regelmatig wordt gesteld dat jongeren privacy op het web niet belangrijk vinden en allerlei informatie openbaar maken, maar uit onderzoek onder Amerikaanse, Australische en Britse gebruikers van sociale netwerksites blijkt dat jongeren vaker hun privacy beschermen dan oudere gebruikers.

Onderzoekers gebruikten verschillende datasets om te bepalen in welke leeftijdscategorieën gebruikers de privacyinstellingen aanpassen. Dan blijkt dat 80% van de 14 tot 17 jarigen in Groot-Brittannië de instellingen heeft gewijzigd. In Australië is dit zelfs 95%. Dit daalt uiteindelijk naar 33% van de Britse gebruikers van boven de 65 en 22% van de Australiërs in deze leeftijdscategorie.

De onderzoekers waren verrast door het grote verschil tussen de leeftijdsgroepen en de overeenkomsten tussen de verschillende landen, zo meldt The Conversation. "Als het nemen van maatregelen om de privacy te beschermen aangeeft dat men zich zorgen over de privacy maakt, dan is de algemene opvatting dat jongeren hier niet om geven, en er ook niet naar handelen, waarschijnlijk verkeerd"

Image

Reacties (6)
15-09-2014, 18:52 door Anoniem
Zie ook direct dit uitgebreide en interessante onderzoek van een jaar geleden met vele jong/oud grafiekjes dat al op security.nl aangehaald werd.
http://www.pewinternet.org/2013/09/05/anonymity-privacy-and-security-online/

Pdf download
http://www.pewinternet.org/~/media//Files/Reports/2013/PIP_AnonymityOnline_090513.pdf

Vermeld op 5 september 2013 in : "86% internetgebruikers verbergt digitale voetafdruk"
https://www.security.nl/posting/362355/86%25+internetgebruikers+verbergt+digitale+voetafdruk
16-09-2014, 01:47 door Anoniem
Een van de redenen dat ouderen hun privacy minder beschermen is, denk ik, dat ze al blij zijn dat ze uberhaubt met 'dat ding' overweg kunnen. Dat ze minder in staat zijn, kennis hebben van, of zin hebben om in allerlei persoonlijke instellingen te duiken zegt weinig over de waarde die ze hechten aan hun privacy.
16-09-2014, 08:11 door Anoniem
Het is een vreemde kop gerelateerd aan het onderzoek. Bij het onderzoek is gekeken naar privacy-instellingen die je kunt veranderen. Kennelijk is het uitgangspunt dat alles met de instellingen openbaar moet staan en dat je het met de hand om moet zetten. Vervolgens is de veronderstelling of de gewenste conclusie dat wie dat doet privacy bewust bezig is.

Ik zie dat anders.
- Ik zou pleiten voor alle instellingen voor delen als verplicht gesloten zodat je moet aangeven wat je wilt delen.
- Het bewust al of niet delen van informatie als apart onderzoeksgegeven zien. Je komt dan terecht op zoiets als:
https://www.tilburguniversity.edu/nl/nieuws-en-agenda/nieuws/persbericht-facebook-generatie-bestaat-niet/

Dat is een veel betere verklaring wat er met privacy en gedrag bij jeugd en volwassen worden gebeurd.
16-09-2014, 12:25 door Anoniem
Veel ouderen zijn goedgelovig en hebben de indruk dat Vadertje Staat wel is te vertrouwen. Hetzelfde geldt meestal voor andere officiële instanties. Langzaamaan wordt echter duidelijk dat het tegenovergestelde een feit is en zien we dat ook ouderen hun best doen om hun privacy zoveel mogelijk te beschermen.
18-09-2014, 11:01 door Anoniem
Misschien kunnen nu de ouderen oko de privacy van jongeren eens gaan respecteren. Ouders waren al gewend om elk intiem detail van hun kind luidkeels op het schoolplein met andere ouders te bespreken (vaak terwijl het kind er gegeneerd naast staat) maar het is tegenwoordig bon ton om ook alles van je kind te filmen en voor eeuwig op internet te verspreiden.

Vreemd dat de Wbp dat niet verbiedt; ouders mogen hun kinderen niet mishandelen of bestelen maar hun privacy schenden dat is geen probleem?
22-09-2014, 13:12 door Anoniem
Aan anoniem

God wat een held om ouderen te verwijten dat ze de kinderen hun privacy schenden. jongen jongen toch , heb iets te verbergen dan. Ben blij dat dezelfde ouders zich krom werken om je een goed leven te laten lijden, of lig je vaak uitgestrekt van de alcohol of drugs? Nou dat je zo reageert zou ik je vader niet willen zijn. Want hoe het hoort, je moet alles kunnen bespreken met je ouders zonder je privacy te misbruiken. Wat voor privacy heb je dan voor je ouders? Nou een fijne toekomst met zo;n visie
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.