image

Comcast ontkent dat het klanten Tor verbiedt

dinsdag 16 september 2014, 13:34 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse internetprovider Comcast ontkent dat het klanten verbiedt om gebruik van het Tor-netwerk te maken. Een abonnee had op Reddit geklaagd dat hij door een Comcast-medewerker was gebeld die stelde dat Tor-gebruikers werden gebeld omdat ze hiermee moesten stoppen.

Het gebruik van Tor zou namelijk in strijd met de gebruikersvoorwaarden zijn. Een dag later belde de abonnee Comcast en kreeg van een andere medewerker te horen dat de provider niet wil dat Tor wordt gebruikt en dat abonnees die dit wel doen kunnen worden afgesloten, zo meldt DeepDotWeb. In een verklaring stelt Comcast dat het klanten niet verbiedt om Tor, of andere browsers te gebruiken.

Er zou ook geen beleid tegen Tor of andere browsers of software zijn. Verder zegt de provider dat het de browsersoftware en surfgeschiedenis van klanten niet monitort. "Onze klanten kunnen Tor op elk moment gebruiken, net zoals ik zelf doe. Ik weet zeker dat veel klanten het op dit moment gebruiken", zegt vicepresident Jason Livingood.

Reacties (2)
16-09-2014, 14:58 door Anoniem
Het belangrijkste nieuws is, zoals Edward Snowden ook al aangaf, dat het werkt en ze je niet meer kunnen afluisteren en er daarom de pest aan hebben.
17-09-2014, 14:16 door Anoniem
Het opvallendste is dat hij gebeld zou zijn door een medewerker die weet dat hij Tor gebruikt. Dat strookt dus niet met wat Jason vertelt over het niet monitoren.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.