image

Microsoft verwijdert Lync Server-update wegens problemen

dinsdag 16 september 2014, 17:30 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 17-09-2014, 09:49

Een week na het uitkomen van een beveiligingsupdate voor Microsoft Lync Server heeft de softwaregigant de update wegens problemen verwijderd. Lync Server (voorheen bekend als Microsoft Office Communications Server) is real-time communicatie serversoftware voor bedrijven.

Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor instant messaging en videoconferenties. Vandaag heeft Microsoft een nieuwe versie van het Security Bulletin uitgebracht waarin staat dat de update niet meer wordt aangeboden. De reden is dat een "bekend probleem" ervoor zorgt dat gebruikers de beveiligingsupdate voor Microsoft Lync Server 2010 niet succesvol kunnen installeren.

Gebruikers klagen dat bij de installatie van de update er een Windows Security scherm verschijnt waarin staat dat Windows de uitgever van de driversoftware niet kan verifiëren. Dat duidt mogelijk op een certificaatprobleem. Microsoft zegt aan een oplossing te werken. De update verhielp drie kwetsbaarheden waardoor een aanvaller een Denial of Service kon veroorzaken. Vorige maand had Microsoft ook al problemen met een beveiligingsupdate die werd teruggetrokken.

Reacties (4)
16-09-2014, 18:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-09-2014, 01:04 door Anoniem
Door Picasa3: Hier word je toch niet vrolijk van? Hoeveelste ms-patch die niet deugt alweer?
In ieder geval veel minder dan het aantal patches die wel goed gaan
17-09-2014, 08:28 door Anoniem
Door Picasa3: Hier word je toch niet vrolijk van? Hoeveelste ms-patch die niet deugt alweer?
Echt weer zo'n kruitje roer me niet opmerking. Verkeerde voet buiten je bed geplaatst? Als je niets nuttigs toe te voegen hebt, reageer dan vooral niet.

Hier zijn we juist blij met dit soort meldingen. Op die manier kunnen we de patch uit de update lijst halen en ervoor zorgen dat we er geen issues mee krijgen, tot ze een fix ervoor hebben.
17-09-2014, 10:00 door Anoniem
Door Picasa3: Hier word je toch niet vrolijk van? Hoeveelste ms-patch die niet deugt alweer?

De hint was al eens gegeven.
Lok svp geen onnodige discussies uit tussen Win en Mac gebruikers door suggestieve opmerkingen te maken in voledige windows topics.
Het is maar een idee.
Dat je blij bent met een Mac zijn snap ik wel ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.