image

Apple beschermt iCloud.com met twee-factor authenticatie

woensdag 17 september 2014, 09:59 door Redactie, 3 reacties

Om iCloudgebruikers extra te beschermen heeft Apple twee-factor authenticatie voor iCloud.com uitgerold, wat het lastiger voor kwaadwillenden moet maken om bijvoorbeeld toegang tot iCloud-back-ups te krijgen. Gebruikers moeten de extra beveiligingsmaatregel wel zelf inschakelen.

Na het inschakelen wordt er bij het inloggen om een wachtwoord en een viercijferige code gevraagd, die via sms, iMessage of pushbericht naar een vertrouwd apparaat wordt gestuurd. Gebruikers kunnen deze vertrouwde apparaten zelf toevoegen. AppleInsider en Ars Technica melden dat de introductie van twee-factor authenticatie ervoor heeft gezorgd dat een aantal forensische tools, zoals Phone Password Breaker van het Russische softwarebedrijf Elcomsoft dat zou zijn gebruikt om iCloud-back-ups van beroemdheden te stelen, niet meer werken als het bij een account is ingesteld.

Reacties (3)
17-09-2014, 14:32 door Anoniem
Je zal iTunes en iCloud op je iPhone gebruiken (uitzondering natuurlijk)... komt de 2FA authenticatie op het zelfde apparaat binnen!
17-09-2014, 16:12 door Anoniem
Door Anoniem: Je zal iTunes en iCloud op je iPhone gebruiken (uitzondering natuurlijk)... komt de 2FA authenticatie op het zelfde apparaat binnen!
Dus ben je op dat moment je iPhone kwijt en heeft de 'vinder' de PIN-code om erin te komen.
Zou wel heel vreemd zijn wanneer je dat als eigenaar niet weet.

Dit geldt overigens ook voor 2-step van Google.
18-09-2014, 15:15 door Anoniem
Heel leuk allemaal maar het beschermt je nog steeds niet tegen Apple zelf .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.