image

Samsung voorziet smartphones van virusscanner

woensdag 27 februari 2013, 11:50 door Redactie, 5 reacties

Samsung gaat de Android-toestellen die het in Groot-Brittannië verkoopt van een virusscanner voorzien, zo heeft het bedrijf op het Mobile World Congress in Barcelona laten weten. De keuze is gevallen op de anti-virus-app van AVG. Britse Samsung-gebruikers kunnen kosteloos AVG AntiVirus PRO voor Android downloaden en installeren.

Op hetzelfde moment als de aankondiging werd er ook een nieuwe versie van de mobiele virusscanner gelanceerd, die van een vernieuwde interface is voorzien, alsmede over nieuwe features beschikt om gesprekken en sms-berichten te blokkeren.

Reacties (5)
27-02-2013, 13:34 door Anoniem
Zeer netjes van Samsung.
27-02-2013, 14:07 door Anoniem
Nog meer useless crapware op een nieuwe samsung telefoon :(

Is er eingenlijk nog wel een a+ telefoonbower die een telefoon met kaale basis versie van android leverd ?
27-02-2013, 18:30 door WesleySmalls
Door Anoniem: Nog meer useless crapware op een nieuwe samsung telefoon :(

Is er eingenlijk nog wel een a+ telefoonbower die een telefoon met kaale basis versie van android leverd ?

De Nexus apparaten zijn eigenlijk de enige die met een "kale" android worden geleverd en van topkwaliteit zijn(ZTE e.d. worden nou niet echt als een A merk beschouwd).

Verder mee eens, ik word bloedchagrijnig van de bloatware die het erbij levert. Als wat erbij geleverd word nou nuttig was, had ik gezegd okee, maar dat is het niet. Het is meer dan vaak gewoon een replacement voor een gApp, alleen dan slechter.

Het eerste wat ik ook doe is of mijn telefoon rooten, of een andere ROM erop zodat ik van de bloatware af ben.
28-02-2013, 10:11 door Anoniem
Ze leveren een virusscanner mee omdat ze zo om veiligheid geven, of vangen ze zo wat extra centjes door hun contract met AVG? Dit is nog eerder nieuws voor een business website dan een security website.
28-02-2013, 12:57 door Above
Samsung loopt weer achter de feiten aan. Dit is puur marketing en vangen ze extra centjes voor. Vanaf Android 4.2 is er namelijk al een scanner ingebouwd. Het is net zoals je een Acer notebook koopt die vooraf geïnstalleerd is met allerlei zooi van third party. Zo worden custom roms steeds aantrekkelijker als ze het echt gaan doorvoeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.