image

Ruim helft computers in China besmet met malware

woensdag 17 september 2014, 14:08 door Redactie, 8 reacties

Meer dan de helft van de computers in China is met malware besmet en het aantal is voor de eerste keer in vijf jaar toegenomen, zo blijkt uit onderzoek van het Chinese Computer Virus Emergency Response Center. Volgens het onderzoek was 54,9% van de computers in China geïnfecteerd.

Internetbankieren en online betalingen blijven de voornaamste doelwitten van malware. Ook gebruikers van de Chinese Twitterconcurrent Weibo kregen het afgelopen jaar regelmatig met malware te maken. Verder bleek dat meer dan de helft van de Chinese overheidssites kwetsbaarheden bevatte. Gedefacede websites, spam en gehackte netwerken waren vorig jaar de grootste cyberdreigingen, zo laat het Chinese persbureau Xinhua weten.

Reacties (8)
17-09-2014, 15:12 door Anoniem
Dat verbaasd me.Want de chinezen hebben daar goede en gratis virusscanners,zoals Qihoo 360,maar kunnen toch ook gratis virusscanners als Avast,AVG,Avira,PandaCloud downloaden en installeren? Waar ligt het dan aan?
17-09-2014, 16:44 door spatieman
illegale windows ,die niet geupdate kan worden misschien ?
17-09-2014, 23:10 door Anoniem
Je kunt je in de eerste plaats ook afvragen hoe je zo'n grote bevolking uberhaupt goed bewust kunt maken van beveiliging. Daarnaast was de opkomst van technologie er nog abrupter, de grote groei van het aantal systemen die gepaard gaat met economie kan moeilijk goed gaan. Algemene kennis in dat opzicht is belabberd, laat staan dat je mensen fatsoenlijk kunt onderwijzen. Dat lijkt mij dus het geval.
18-09-2014, 10:25 door Anoniem
Door spatieman: illegale windows ,die niet geupdate kan worden misschien ?
Waarom zou die niet geupdate worden ik heb sinds 98 geen windows gekocht en heb ze allemaal kunnen updaten.
18-09-2014, 15:18 door Anoniem
Buiten China zal het percentage weinig anders liggen , behalve in de VS waarschijnlijk , daar zal het aanzienlijk hoger liggen vanwege overheids malware .
18-09-2014, 16:54 door Anoniem
Door Anoniem: Dat verbaasd me.Want de chinezen hebben daar goede en gratis virusscanners,zoals Qihoo 360,maar kunnen toch ook gratis virusscanners als Avast,AVG,Avira,PandaCloud downloaden en installeren? Waar ligt het dan aan?

.... eh... een virusscanner beschermt heel aardig.. maar alleen tegen virussen van gisteren (*).

Dus is het zaak om a) sowieso een virusscanner te draaien b) dat ding up-to-date te houden c) niet op alles wat los en vast zit te klikken (en alleen al dat laatste zal in een omgeving met zo ontzettend veel besmette websites, zie oa de recente Verizon en SIR rapporten) lastig zijn).

(*) Zoals oa op VB gepresenteerd, nieuwe virussen hebben gemiddeld zo'n 12-24 uur voordat er een signature beschikbaar komt. Natuurlijk zijn er positieve en negatieve uitzonderingen, maar dat is het gemiddelde.
18-09-2014, 16:56 door Anoniem
Door spatieman: illegale windows ,die niet geupdate kan worden misschien ?

Om nog te zwijgen van illegale windows/office/photoshop/adove/etc die gewoon al wordt meegeleverd met malware.
18-09-2014, 16:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door spatieman: illegale windows ,die niet geupdate kan worden misschien ?
Waarom zou die niet geupdate worden ik heb sinds 98 geen windows gekocht en heb ze allemaal kunnen updaten.

Vaak een key generator gebruikt? Doe eens een uitgebreide offline malware scan... (Key generators zijn steevast #1 in de lijst van meest geinfecteerde software, met vlak daarna 'youtube downloaders' en MP3-converters....)

Of heb je gewoon een key van je baas gestolen? Dat is 'veiliger', maar natuurlijk wel (ook) gewoon diefstal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.