image

'Tibetanen doelwit Chinese cybersoldaten'

woensdag 27 februari 2013, 16:42 door Redactie, 0 reacties

De Chinese legereenheid die achter aanvallen tegen westerse organisaties en bedrijven zou zitten, heeft ook Tibetaanse mensenrechtenorganisaties aangevallen. Dat beweert Citizen Lab, een laboratorium aan de Munk School of Global Affairs aan de Universiteit van Toronto. In 2010 werden Tibetaanse mensenrechtenorganisaties het doelwit van de Glasses-malware.

Deze malware komt overeen met de Goggles-malware die in het rapport van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Mandiant wordt besproken. In het rapport stelt Mandiant dat de Chinese legereenheid 61398, die het als APT1 aanduidt, achter de aanvallen zou zitten. Glasses was in een gerichte e-mail aan Tibetaanse mensenrechtenorganisaties gestuurd.

Code
Dat laat volgens Citizen Lab zien dat APT1 niet alleen bij industriële en bedrijfsspionage is betrokken, maar dat het ook maatschappelijke instellingen aanvalt. Uit analyse van de code blijkt dat Glasses en Goggles grote overeenkomsten hebben en met een zelfde server verbinding maakten.

De onderzoekers sluiten dan ook niet uit dat de malware-exemplaren varianten van elkaar zijn en dat de software tijdens de ontwikkeling al is gebruikt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.