image

Veilige USB-stick geeft bedrijven Linux-omgeving

woensdag 27 februari 2013, 17:30 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans bedrijf heeft een veilige USB-stick gelanceerd waarmee bedrijven eenvoudig een Linux-omgeving voor hun werknemers kunnen opzetten. Het Secure Pocket Drive (SPD) Build Your Own Linux programma is een uitbreiding op de bestaande desktop en biedt volgens ontwikkelaar Spyrus een 'veilige computeromgeving', voor zowel internet als cloudapplicaties.

Via de meegeleverde 'builder utilities' kunnen bedrijven hun eigen gewenste Linux-versie installeren, zoals Red Hat, Ubuntu, SLAX of SE Linux. De software beschikt daarnaast over een tool die nieuwe cryptografische sleutels in de SPD hardware genereert en het mogelijk maakt om wachtwoorden en inlogbeleid in te stellen.

Read-only
Aangezien de USB-stick zowel Wintel als Macintosh desktops en laptops ondersteunt, zou dit ideaal voor thuisgebruikers, Bring Your Own Device initiatieven en thuiswerken zijn. Het apparaat ondersteunt een hardwarematige 'read-only' mode, zodat er geen data naar de USB-stick wordt geschreven, wat het overdragen van malware moet voorkomen. Tevens wordt alle data op de stick versleuteld.

"SPD heeft ook ingebouwde beveiligingscontroles die het zeer lastig, als niet onmogelijk maken, om op de schijf in te breken zonder dat die onbruikbaar voor de hacker wordt", aldus het bedrijf. Aangezien de USB-stick ook vanaf oudere computers draait, zouden bedrijven ongebruikte computers opnieuw kunnen inzetten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.