image

Gebruiker grootste dreiging voor Android-toestellen

donderdag 28 februari 2013, 11:25 door Redactie, 2 reacties

Verschillende anti-virusbedrijven hadden vorig jaar voorspeld dat het Android-platform met sms-wormen en drive-by downloads te maken zou krijgen, maar 'low-tech' aanvallen werken nog altijd het beste, aangezien genoeg onwetende gebruikers hun eigen toestel infecteren. Van de 46.415 mobiele malware-exemplaren die Kaspersky Lab tot 1 januari 2013 had ontdekt, waren er 43.600 voor Android.

De hoeveelheid mobiele malware steeg in 2012 explosief. In 2011 werden in totaal voor alle mobiele platformen bij elkaar 4300 nieuwe kwaadaardige programma's ontdekt. Een aantal maanden in 2012 passeerde alleen het aantal detecties voor Android dit getal.

Gebruikers
Het automatisch infecteren van smartphones via beveiligingslekken, zoals op Windows veel gebeurd, is nog altijd niet voorgekomen. Ook de eerste grote worm voor Android, en dan met name een worm die zich via sms-berichten verspreidt, is achterwege gebleven.

En dat komt met name door Android-gebruikers zelf, aldus Denis Maslennikov. "Cybercriminelen hoeven dit soort aanvallen niet uit te voeren. Gebruikers blijven zoals altijd nietsvermoedend hun eigen mobiele toestel infecteren."

Reacties (2)
28-02-2013, 16:54 door Anoniem
Onwetend? Vind dat de smartphone boeren de mensen eens beter moeten voorlichten. Zoals als je voor het eerst je toestel aanzet en deze aangeeft dat deze niet beveiligd is net als in Windows 7 zeg maar...
09-03-2013, 14:15 door Anoniem
niet alleen "smartphoneboeren" moeten voorlichten maar ook de overheid, justitie, politie, aanbieders van apps die privacy veiligheids of financieeel gevoelige informatie verwerken zoals banken bijvoorbeeld, de beheerder van de app store draagt ook verantwoording ik vind dat play.google.com een tabje moet hebben met voorlichting en nieuws over veiligheid en privacy risico's e.d de telefoon fabrikant die hardware met software voorgeinstalleerd verkoopt en de telecom provider moet ook meedoen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.