Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

vpn -> tor -> vpn?

18-09-2014, 03:49 door Anoniem, 4 reacties
Is het mogelijk om via een dd wrt router open vpn te draaien en dan op je pc tor door een 2e vpn? Of sla ik hier de plak compleet mis?
Reacties (4)
18-09-2014, 13:36 door didrix
Misschien zou het kunnen (google is je vriend), maar waarom nog die 2e vpn? Dit maakt het volgen op basis van gedrag alleen maar makkelijker, omdat je dan altijd vanaf dezelfde vpn aanbieder komt. Ik raad aan om de ketting te laten eindigen met TOR. (dus vpn->tor of tor->vpn->tor)
18-09-2014, 13:38 door Anoniem
Door didrix: Misschien zou het kunnen (google is je vriend), maar waarom nog die 2e vpn? Dit maakt het volgen op basis van gedrag alleen maar makkelijker, omdat je dan altijd vanaf dezelfde vpn aanbieder komt. Ik raad aan om de ketting te laten eindigen met TOR. (dus vpn->tor of tor->vpn->tor)

De toegevoegde waarde hiervan is mij ook onduidelijk. Die tweede vpn dan.
Doet me een beetje denken aan "i'm behind 7 firewalls, try to track me! "
18-09-2014, 14:56 door 0101
In je titel staat:
vpn -> tor -> vpn
Wat je in je post beschrijft is:
vpn -> vpn -> tor

In principe zou het kunnen, maar als de VPN-provider van de VPN op je computer weet (of kan achterhalen) wie je bent, dan heeft die tweede VPN op je router weinig zin meer.

En als je een opzet gaat doen als je in je titel zet, bedenk dan:
1. Jij bent waarschijnlijk een van de weinigen die Tor > VPN doet (dat je vóór Tor ook nog een VPN hebt kan niet worden achterhaald aan de andere kant van de keten als 't goed is), wat betekent dat jouw verkeer gemakkelijk toe te schrijven is aan één persoon. Als je volgens dezelfde configuratie dingen doet die wel naar jou herleid kunnen worden en dingen waarvan je dat absoluut niet wilt, je het risico loopt dat die koppeling gelegd wordt.

Verder moet je bedenken hoe je de VPN achter Tor gaat betalen. Als het naar jou te herleiden is dan heeft het geen zin meer.
19-09-2014, 13:09 door Anoniem
Een goede reden om eerst een VPN te gebruiken, kan zijn om te voorkomen dat je ISP en andere partijen die middels de ISP jouw verkeer kunnen aftappen weten dat je gebruik maakt van Tor.

De door jou voorgestelde keten voegt verder niks toe en breekt mogelijk ook jouw anonimiteit. Zeker als je bij de tweede VPN gebruik maak van geregistreerde diensten die aan jou gekoppeld zijn door bijvoorbeeld betalingsverkeer etc. Hierdoor heb je de anonimiteitsfunctie van Tor buitenwerking gesteld.

Vraag je eerst af tegen welke dreiging je jezelf wilt beschermen en bepaal dan welke handelingen afdoende zijn. Het toevoegen van meerdere identieke security-lagen biedt over het algemeen geen extra beveiliging en maken de zaken onnodig complex, waardoor meer kans bestaat op het maken van fouten.

Tor of zo nodig VPN>Tor is voor bijna alle dreigingen afdoende.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.