image

Amerikaanse defensieleveranciers zeker 20 keer gehackt

donderdag 18 september 2014, 10:42 door Redactie, 2 reacties

Tussen 1 juni 2012 en 1 juni 2013 zijn verschillende defensieleveranciers van het Amerikaanse leger zeker 20 keer gehackt door hackers die met de Chinese overheid worden geassocieerd, zo heeft de Amerikaanse Senaatscommissie voor de Strijdkrachten laten weten.

De aanvallen waren gericht tegen leveranciers van TRANSCOM, dat verantwoordelijk is voor het transport en materiaal van Amerikaanse troepen. De organisatie zou slechts van twee van de aanvallen hebben geweten. Uit onderzoek van de Senaatscommissie blijkt dat het niet uitwisselen van informatie tussen overheidsdiensten en het ontbreken van regels voor het melden van aanvallen ervoor hebben gezorgd dat TRANSCOM van veel aanvallen niet wist. Zo waren de FBI en het Ministerie van Defensie van zeker negen succesvolle aanvallen op de hoogte.

In totaal zouden er 50 aanvallen op de netwerken van TRANSCOM-leveranciers hebben plaatsgevonden. Zeker 20 van de aanvallen waren succesvol. Alle aanvallen werden door de commissie aan China toegeschreven. "Onze resultaten zijn een waarschuwing dat we meer moeten doen om strategisch belangrijke systemen tegen aanvallen te beschermen en informatie over aanvallen te delen op het moment dat ze plaatsvinden", aldus Senator Carl Levin.

Reacties (2)
18-09-2014, 12:42 door Anoniem
Ach ja, grote hopen cyberboemannen in je netwerk. Natuurlijk joh. Beetje een blamage, niet?
18-09-2014, 14:09 door spatieman
maar die worden NIET uitgeleverd !
maar iemand die wil kijken of ET bestaat wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.