image

Google steunt partij die opensource gebruiksvriendelijk maakt

donderdag 18 september 2014, 17:33 door Redactie, 2 reacties

Google heeft vandaag aangekondigd dat het Simply Secure ondersteunt, een partij die opensource-securitytools voor het grote publiek gebruiksvriendelijk probeert te maken. Hoewel er allerlei tools zijn waarmee gebruikers zich online kunnen beschermen, werken die niet altijd zoals gebruikers verwachten.

"Ze introduceren extra stappen of zijn gewoon verwarrend en onhandig", zegt Ben Laurie, senior staff security engineer bij Google. "Hoe elegant en intelligent de onderliggende technologie ook is, als mensen het niet eenvoudig kunnen gebruiken, zullen de meesten het ook niet doen." Volgens Google zouden mensen geen afweging tussen security en gebruiksgemak hoeven te maken.

"Daarom zijn we blij om Simply Secure te ondersteunen, een nieuwe organisatie die de bruikbaarheid en veiligheid van opensource-tools, waarmee mensen zich online kunnen beschermen, wil vergroten", aldus Laurie. De komende maanden zal Simply Secure met opensourceontwikkelaars, ontwerpers, onderzoekers en anderen samenwerken om bestaande projecten, zoals die van Open Whisper Systems, The Guardian Project en Off-the-Record Messaging, gebruiksvriendelijker en beter te begrijpen te maken.

Reacties (2)
18-09-2014, 20:02 door Anoniem
Tja,dan zeker met allemaal backdoors.
Google moet je mee oppassen.
Ze hebben nog steeds het dataminen niet afgeleerd.
Maar goed om eerlijk te zijn gebruik ik wel gmail,en google+ voor de rest geen services van hen.
Maar ja die dingen die ik van google gebruik heb ik wel goed afgeschermd tegen ongenodigden.
19-09-2014, 09:33 door Anoniem
@ Anoniem.
Wat snap je niet aan de term opensource? Als iets de veiligheid en privacy voor de gebruiker waarborgt dan is het wel opensource software
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.