image

"Meer decryptiebevelen in VS door encryptie Apple en Google"

maandag 22 september 2014, 16:25 door Redactie, 2 reacties

Doordat Apple met iOS nu standaard gegevens versleutelt en Google dit voorbeeld met de volgende versie van Android zal volgen, zullen er in de Verenigde Staten meer decryptiebevelen worden afgegeven waar iemand zelf zijn wachtwoord moet geven of anders achter de tralies verdwijnt.

Dat voorspelt Hanni Fakhoury, advocaat van de Electronic Frontier Foundation. Het Amerikaanse rechtssysteem ziet een versleutelde smartphone niet als een onoverkomelijke privacybescherming van de verdachte. Het wordt juist als een belemmering van de rechtsgang gezien omdat het verzamelen van bewijs wordt tegengewerkt. Het niet meewerken van een koppige verdachte of getuige om zijn toestel te ontsleutelen zou dan ook als minachting van de rechtbank kunnen worden gezien, waarop de verdachte kan worden vastgezet, zo meldt Wired.

Het vijfde amendement voorkomt dat Amerikanen tegen zichzelf moeten getuigen, maar biedt in het geval van een decryptiebevel geen garantie. Dat blijkt uit de resultaten van verschillende andere rechtszaken, waarbij pc-eigenaren werden gedwongen om hun encryptiewachtwoord af te staan. Er is echter één regel waar smartphone-bezitters in de VS op terug kunnen vallen, zegt professor James Grimmelmann. "Als de politie niet weet wat ze erop aantreffen, kunnen ze je ook niet dwingen om het toestel te ontgrendelen."

Reacties (2)
24-09-2014, 20:10 door Anoniem
Toch zie ik de ontwikkeling als winst:

1. Diverse soorten (cyber)criminelen hebben geen decryptiebevel.
2. Het kost nog steeds moeite om vervolgens mensen die niet willen meewerken te vervolgen. Traditioneel is moeite een goede lakmoesproef of er inderdaad een gerede aanleiding is. Dat het niet hoort om frivool met bevoegdheden om te gaan is gewogen en te licht bevonden.
3. Het is waarschijnlijker dat in een decryptiebevel derden gekend moeten worden, en je kan het ook uitlokken door te weigeren. Dat betekent dat eventuele gevallen van persoonlijke rancune, reacties op kritiek en dergelijke minder kans krijgen.
4. Sowieso zal zo'n bevel persoonlijk overhandigd moeten worden. Er is dus veel meer toezicht op mogelijk van de betrokkene(n). Het kan gekoppeld worden aan eventuele gevallen die persoonlijk bedoeld zijn, met eventuele plotseling optreden van discriminatie of pestgedrag etc. Met heimelijke situatie blijf je in het duister tasten waar dat toch vandaan komt.
5. De hele kwestie van het debat over burgerrechten staat of valt met dat mensen zich bewust worden dat uitwassen gebeuren. Linksom of rechtsom gaat dat door persoonlijke incidenten en de bekende six degrees of seperation gebeuren. Meer openlijke acties maakt dat echter wel sneller. En hoe sneller dat bewustzijn groeit, des te groter de kans dat de weg terug op fluwelen wijze ingeslagen kan worden.
01-10-2014, 12:13 door jep_z11
Deze advocaat staart zich blind op de juridische kant.
Evenmin als criminelen, laten overheden en geheime diensten zich iets gelegen liggen aan wetten.

Mij zou het verbazen als het zelfs maar tot een proefproces hierom komt.

Het is een publiek geheim dat Microsoft, Google en Apple alles doen om geheime diensten ter wille te zijn.
Dus, dat er een backdoor in hun encryptie ingebouwd wordt is vanzelfsprekend.

Wie vertrouwt Bitlocker?

Pas als er sprake zou zijn van sterke, open-source encryptie. Dat zou lakmoesproef zijn.

De strijd vóór privacy heeft broodnodig dat er een open source OS alternatief komt voor iOS en Android.

Ik weet dat Android al een soort van open source is. Maar niet echt en dus eigenlijk: echt niet. En dat ga ik niet uitleggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.