image

Theatervoorstelling over Anonymous en Lulzsec in Londen

dinsdag 23 september 2014, 10:37 door Redactie, 1 reacties

Vorige week is er in Londen een theatervoorstelling in première gegaan die geïnspireerd is door de verhalen over de hacktivisten van Anonymous en LulzSec. LulzSec wist in 2011 bij tal van organisaties, overheidsinstanties en bedrijven in te breken en maakte daarbij grote hoeveelheden data buit.

De gegevens werden vervolgens op internet gepubliceerd. Dankzij hulp van LulzSec-leider Hector Xavier Monsegur alias 'Sabu', die na zijn arrestatie uitgebreid met de FBI samenwerkte, konden de andere leden worden aangehouden en werd de groep uiteindelijk opgerold. In de theatervoorstelling "Teh Internet is Serious Business" wordt het verhaal over LulzSec, Anonymous en hacktivisme verteld. De voorstelling is te zien in het Royal Court Theatre in Londen.

Daarnaast zullen aanstaande maandag 29 september vier voormalige LulzSec-leden, Mustafa Al-Bassam, Jake Davis, Darren Martyn en Ryan Ackroyd, voor het eerst sinds hun veroordeling met elkaar in het openbaar optreden. Ze gaan voor de voorstelling met antropologe Gabriella Coleman in gesprek, die ook een boek over Anonymous schreef. Het gesprek zal live via de website van het Royal Court Theatre en wired.co.uk worden uitgezonden.

Reacties (1)
24-09-2014, 05:34 door Ilja. _V V
http://www.royalcourttheatre.com/whats-on/the-big-idea-teh-internet-is-serious-business <---
De webpagina kan niet worden wergegeven.

Verbindingsproblemen vaststellen...
voor het eerst sinds hun veroordeling met elkaar in het openbaar optreden.
Als ik het geld ervoor had gehad, was ik er naartoe gegaan...Real live!.. ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.