image

Helft grote Nederlandse webshops biedt PayPal als betaaloptie

dinsdag 23 september 2014, 11:54 door Redactie, 1 reacties

De helft van de 100 grootste Nederlandse webshops accepteert betalingen via PayPal, zo blijkt uit het overzicht van de jaarlijkse Twinkle top 100. Het aantal webwinkels dat PayPal als betaalmiddel heeft toegevoegd is in de afgelopen jaren gegroeid. In 2010 lag het percentage op 14%, tegenover 50% dit jaar.

PayPal verwacht dat de groei van het aantal webshops dat PayPal accepteert zich de komende jaren zal voortzetten, mede door de toename van de vraag naar mobiele betaaloplossingen en de sterke groei van M-commerce. De Twinkle top 100 is een jaarlijks terugkerend overzicht van de honderd in omzet grootste online retailers van Nederland.

Ahold voerde met 686 miljoen euro de lijst aan, gevolgd door RFS Holland Holding (552 miljoen), Zalando (304 miljoen), Coolblue (213,5 miljoen) en Thuisbezorgd.nl (170 miljoen). "De clicks winnen steeds meer terrein op de bricks. In het eerste kwartaal van dit jaar bleek dat de online economie goed was voor 22 procent van alle consumentenuitgaven", zegt Rob Hartgers van Twinkle Magazine. Uit het overzicht komt verder naar voren dat de grootste spelers een steeds groter deel van de markt weten te veroveren.

Reacties (1)
23-09-2014, 13:13 door Anoniem
Zal zelf nooit PayPal gebruiken vanwege het schandalige beleid; ze hebben in het verleden meerdere keren partijen geweigerd te bedienen waarvan de amerikaanse overheid niet blij mee is (bv Wikileaks).

Zonder schuldig bevonden te zijn, zonder rechtszaak, zelfs zonder aanklacht iemand weigeren als klant is een groot schandaal en ik zal dus gebruik maken van PayPal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.