image

Gemalto lanceert applicatie voor veilig internetbankieren

dinsdag 23 september 2014, 13:22 door Redactie, 10 reacties

De Nederlands-Franse IT-beveiliger Gemalto heeft vandaag een nieuwe beveiligingsapplicatie gelanceerd waar Windows- en Macgebruikers veilig mee zouden moeten kunnen internetbankieren, ongeacht welke bank ze gebruiken en welke beveiligingsmaatregelen deze bank toepast.

De EZIO Armored Application is een browser-achtig programma om de banksite mee te benaderen en draait binnen een sandbox. Dit zou het uitvoeren van man-in-the-browser- of man-in-the-middle-aanvallen een stuk lastiger moeten maken. Verder beschikt de app over maatregelen om keylogging en phishing tegen te gaan. Daarnaast maakt de applicatie het mogelijk om de beveiliging van de eindgebruiker zijn omgeving te analyseren en kunnen er indien nodig aanvullende gegevens van zijn of haar computer worden verzameld.

Eindgebruikers hoeven het programma alleen vanaf de banksite te downloaden en te installeren, waarna ze vervolgens via een icoon op hun desktop op de banksite kunnen inloggen en internetbankieren, zo blijkt uit de video. Ook voor banken zouden er nauwelijks aanpassingen vereist zijn om de software met de banksite te laten werken. Of er al banken van plan zijn om de EZIO Armored Application onder klanten aan te bieden is niet bekendgemaakt.

Image

Reacties (10)
23-09-2014, 13:53 door Anoniem
... zucht .... de zoveelste SOFTWARE matige 'oplossing', die "aanvullende gegevens van zijn of haar computer verzameld."
23-09-2014, 13:58 door ton64
Geachte lezers. Eindelijk wellicht een passende oplossing (?). Ik hoop dat o.a. de firma Fox It, te Delft, eea doorlicht. Na uiterst passieve en ambivalente (hoge eisen aan gebruiker maar anderzijds tbv extra inkomsten lage internet beveiligings eisen stellen waaronder medium nivo aan privacy/beveiliging tbv javascript enz) houding vd banksector misschien een stap vooruit. Nu nog gratis voor de gebruiker en als bankensector zorg dragen vd houdbaarheid.
23-09-2014, 14:08 door Anoniem
Wat is er nu zo moeilijk aan een bootable CD ?!
23-09-2014, 14:19 door Anoniem
Goed plan, maar kijk uit voor e-mails die door je bank verzonden lijken met links naar nepversies van dit programma!
23-09-2014, 14:35 door Anoniem
Software will always be software ... en het draait op een OS dat vol met gaten zit ...
23-09-2014, 15:18 door Anoniem
De meeste betaalde versies van virusscanners hebben al een soort gelijke applicatie ingebouwd, die MITM en andere aanvallen tegenhouden voor internetbankieren. Maar met gezond verstand kom je ook een eind.
23-09-2014, 15:23 door Anoniem
Ik hoop dat o.a. de firma Fox It, te Delft, eea doorlicht.
En wat zou dat toevoegen? Zo goed is Fox It blijkbaar niet, virussen slaan nog steeds dagelijks met succes toe. Een koe in de kont kijken, daar zijn ze goed in, maar dat lost geen enkel probleem op.

Fox It is old school, vergelijkbaar met de leveranciers van anti-virus: Ze hebben baat bij virussen en dreigingen, dat is hun business model.
23-09-2014, 17:58 door Anoniem
Doet me aan Bitdefender Safepay denken (http://www.bitdefender.com/solutions/safepay.html).
24-09-2014, 09:37 door Mysterio
Door Anoniem: Doet me aan Bitdefender Safepay denken (http://www.bitdefender.com/solutions/safepay.html).
Yep, dat doet het mij ook. Werkt overigens prima en is 1000 maal sneller dan een bootable CD of dat soort geneuzel.
25-09-2014, 09:27 door Anoniem
Door Mysterio:
Door Anoniem: Doet me aan Bitdefender Safepay denken (http://www.bitdefender.com/solutions/safepay.html).
Yep, dat doet het mij ook. Werkt overigens prima en is 1000 maal sneller dan een bootable CD of dat soort geneuzel.

Oh ja ... Safepay biedt ook een prachtige aanvals vector ! ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.