image

'iPhone-lek is 400.000 euro waard'

dinsdag 5 maart 2013, 12:13 door Redactie, 2 reacties

Een beveiligingslek waardoor aanvallers iPhones kunnen overnemen is een kleine 400.000 euro waard, aldus een mobiel beveiligingsbedrijf. Onlangs verscheen er een nieuwe jailbreak voor Apple's mobiele besturingssysteem iOS, zodat eigenaren van een iPhone of iPad volledige controle over het toestel krijgen zodat ze zelf de software kunnen installeren die ze willen.

Ook voor inlichtingendiensten zijn dit soort kwetsbaarheden waardevol, omdat ze hierdoor potentiële doelwitten kunnen bespioneren. Doordat dit soort partijen steeds meer voor iOS-lekken betalen, kan het weleens met de iPhone-jailbreak gedaan zijn, zegt Tom Simonite van MIT Technology Review.

Geld
De recent gepubliceerde evasi0n jailbreak van hackergroep evad3rs zou volgens Mac-hacker Charlie Miller zo'n 200.000 euro hebben opgeleverd als ze hem niet gratis aan het publiek hadden weggeven. Kevin Mahaffey van het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout denkt dat de jailbreak zelfs 400.000 euro had kunnen opleveren.

Aangezien het vinden van zero-day-lekken voor mobiele besturingssystemen zoals iOS een stuk lastiger is dan in vergelijking met normale besturingssystemen, alsmede het feit dat mensen minder bewust van beveiligingsrisico's op mobiele apparaten zijn en mobiele lekken langer onopgemerkt blijven, zijn ze ook veel meer waard, aldus Simonite.

Reacties (2)
05-03-2013, 13:30 door Anoniem
400.000 euro, dan ben je in ieder geval wel idealistisch om het voor noppes aan de massa te schenken. En dan is de evasi0n jailbreak alweer binnen een dag gepatched. Het zou toch zonde zijn als er geen jailbreaks meer komen. Maakt de opties op een iPad haast eindeloos.
06-03-2013, 09:41 door Anoniem
Het is wel zo dat je je om dat geld dan ook werkelijk te krijgen tussen de dubieuze Chinezen en Russen moet begeven, daar zou ik in ieder geval geen zin in hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.