image

Microsoft beloont bugmeldingen in Office 365

woensdag 24 september 2014, 09:56 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft het beloningsprogramma voor hackers en onderzoekers uitgebreid, waarbij nu voor het eerst ook meldingen van lekken in Microsofts online diensten worden beloond, te beginnen met Office 365. Goedgekeurde bugmeldingen kunnen op een minimum bedrag van 500 dollar rekenen.

Het maximum bedrag laat Microsoft niet weten. Volgens de softwaregigant was de uitbreiding van het beloningsprogramma in een wereld waarbij mobile en cloud steeds belangrijker worden een logische stap. Tot de zomer van 2013 werden onderzoekers die beveiligingsproblemen rapporteerden alleen in de Security Bulletins van Microsoft bedankt, maar vorig jaar kwam daar verandering in.

Op 26 juni 2013 lanceerde Microsoft namelijk twee beloningsprogramma's. Eén voor bugmeldingen in de previewversie van Internet Explorer 11, dat inmiddels is afgelopen. Het tweede programma, dat nog altijd loopt, beloont aanvallen en bugmeldingen waarbij de beveiliging van Windows 8.1 wordt omzeild. Hierbij wordt er een bedrag van 100.000 dollar uitgekeerd. Het bedrag kan nog oplopen als er ook nog een oplossing voor de gevonden aanval of het beveiligingsprobleem wordt gemeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.