image

"Sommige bestanden op iOS 8 niet goed versleuteld"

donderdag 25 september 2014, 10:42 door Redactie, 0 reacties

Met de komst van iOS 8 heeft Apple ervoor gezorgd dat bestanden voortaan automatisch worden versleuteld en alleen met de passcode van de gebruiker toegankelijk zijn, maar volgens een beveiligingsonderzoeker worden niet alle bestanden op een iPhone of iPad op deze manier versleuteld.

"Het lijkt erop dat er sommige fouten in deze nieuwe encryptie zitten, en sommige bestanden op je iOS 8-apparaat niet op deze manier worden versleuteld", aldus onderzoeker Jonathan Zdziarski. Bestanden die via de "File Sharing" feature van iTunes naar het toestel worden gekopieerd of video's die zich in de "Home Videos" sectie van iOS bevinden en worden gesynchroniseerd vallen niet onder de nieuwe encryptie.

"In theorie zou Apple deze bestanden in Cupertino kunnen dumpen, als ze over je vergrendelde iPhone beschikken", stelt Zdziarski. Het probleem kwam aan het licht tijdens onderzoek met een andere forensisch onderzoeker. Een tool die deze onderzoeker gebruikte bleek te bestanden nog steeds te kunnen benaderen, ook al was de telefoon gereboot. De beveiliging van Apple die met pairing-bestanden werkt zou dit echter moeten voorkomen.

Volgens Zdziarski gaat het waarschijnlijk om een bug en hij verwacht dat als Apple het de oorsprong van het probleem vindt er een update zal uitkomen. Voor iOS 8-gebruikers is het nu echter belangrijk om te weten dat bestanden die worden gekopieerd via de "File Sharing" feature van iTunes en video's in het "Home Videos" gedeelte risico lopen, alsmede de shared-memory write-ahead index van databases die zich in third-party applicaties bevinden, laat Zdziarski weten. Apple zou inmiddels over het probleem zijn ingelicht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.